4 idei despre cum să-ți mobilezi locuința cu un buget redus

Share your love

Aspectul locuinței trebuie să fie în asentiment cu preferințele și nevoile tale. Amenajarea poate fi un proces plăcut dacă îți setezi de la început aspirațiile. Înainte de a începe amenajarea propriu-zisă, găsește stilul care ți se potrivește și analizează cum îl poți încadra în spațiul pe care îl ai. Este esențial să-ți conturezi o imagine realistă, deoarece nu toate modelele pe care le găsești se vor potrivi cu dimensiunile de care dispui.

Indiferent de dimensiunea locuinței, mobilarea ei poate fi costisitoare, mai ales dacă preferi un stil pretențios. Cu toate acestea, încearcă să nu-ți limitezi preferințele, pentru că mereu există o alternativă. Iată 4 idei care te pot ajuta să-ți mobilezi locuința cu un buget redus.

Pregătește lista de cumpărături

Atunci când vrei să-ți mobilezi locuința, trebuie sa ai în vedere bugetul pe care îl aloci și obiectele pe care vrei sa le achiziționezi. Această metodă te va ajuta să te organizezi și să te concentrezi pe obiectele importante de care ai nevoie. În caz contrar, riști să cumperi lucruri în plus și care nici nu se potrivesc cu designul ales.

Creează un album cu imagini inspiraționale pe care le poți găsi pe diverse site-uri. Astfel, îți poți forma o viziune asupra aspectului pe care dorești să-l îmbrace locuința ta.

Caută mobilier bine compartimentat

În prezent există o multitudine de modele de mobilier din care poți selecta, indiferent de stilul ales. Secretul este să achiziționezi mobilă bine compartimentată, în loc să cumperi mai multe.

De exemplu, atunci când cauți mobilier baie ieftin, optează pentru modele de corpuri care să nu aglomereze camera. Există tipuri de mobilă care să conțină în partea de sus rafturi pentru depozitare, iar în cea de jos, spațiu suplimentar pentru a putea încorpora mașina de spălat. Astfel, nu va fi nevoie să cheltui bani pe mai multe corpuri. De asemenea, vei economisi spațiu, iar baia va părea mai mare, în ciuda dimensiunii.

Verifică frecvent prețurile și ofertele magazinelor de mobilă

Folosește promoțiile în avantajul tău. În anumite perioade din an, multe dintre magazinele de mobilă, atât online cât și fizice, au tot felul de reduceri și oferte. Așadar, ia în calcul achiziționarea obiectelor de mobilier în perioadele când acestea sunt reduse. Găsește modelele pe care le cauți și verifică-le în mod frecvent.

Creează-ți singură designul dorit

În condițiile în care modelele preferate au un preț mult prea ridicat față de bugetul alocat de tine, poți încerca să-l transformi tu după bunul-plac. Există foarte multe tutoriale după care te poți ghida. Așadar, caută un design pe care îl poți face acasă și cumpără separat materialele de care ai nevoie.

De altfel, dacă problema este că nu găsești piesa de mobilier în culoarea dorită sau ai cumpărat la mâna a doua și vrei să recondiționezi astfel încât să se potrivească cu esteticul casei, o poți vopsi tu. Caută într-un magazin de bricolaj o vopsea specială de mobilă, pentru a te asigura că nu îi strici materialul. 

Amenajarea locuinței presupune, în primul rând, să pregătești un plan concret în ceea ce privește spațiul, stilul și piesele de mobilier pe care vrei să le achiziționezi. Atunci când vrei să-i oferi locuinței tale un aspect în concordanță cu preferințele tale și fară să cheltuiești sume exorbitante, ia în calcul aspectele de mai sus. Aplică ideile prezentate în acest articol, care te pot ajuta să-ți mobilezi locuința cu un buget redus. 

Sursă foto: Shutterstock

Împărtășește-ți dragostea