6 sfaturi la îndemână pentru o ținută simplă și cu stil

Share your love

A avea stil nu înseamnă să fii neapărat la curent cu ultimele trenduri. Nici să încerci să obții o ținută complicată sau prea încărcată. Mai degrabă este vorba de simplitate și de a ține cont mereu de câteva reguli de bază. 

Indiferent că vrei o ținută pentru birou, pentru o petrecere sau pentru o ieșire în oraș, iată mai jos câteva sfaturi care îți sunt de ajutor:

  1. Uită de trenduri

Acum sunt la modă culorile pastelate și fustele lungi din denim, iar peste un an se vor purta fuste lungi și culori în nuanțe închise. Ca să nu fie nevoie să îți refaci garderoba iar și iar, alege piese vestimentare care nu se demodează.

O cămașă albă, o rochie neagră simplă, o pereche de jeans skinny sau un cardigan bej rămân mereu la modă, chiar dacă trendul se schimbă. În plus, dacă trebuie să achiziționezi o ținută pentru un eveniment special, caută piese vestimentare versatile. În acest fel, o să le folosești nu doar la o nuntă, ci și la un party cu prietenii.

  1. Calitate, nu cantitate

Nu e nevoie să ai 20 de rochii diferite când poți să ai doar cinci, iar acelea să fie de calitate. Asta înseamnă că materialele din care sunt confecționate sunt făcute să reziste mult timp. Deci, nu va trebui să faci cumpărături atât de des.

Da, pot costa ceva mai mult. Iar dacă te gândești că piesele vestimentare de calitate nu se încadrează în bugetul tău, atunci poți sta cu ochii pe oferte ca să găsești reduceri haine femei. Așa poți să ai mereu în garderobă ținute de top, fără să cheltui mulți bani.

  1. Mai puține culori

Ține cont de regula de trei culori atunci când creezi un outfit. Adică nu combina mai mult de trei culori într-o singură ținută. Alb și negru nu se iau în considerare, așa că le poți combina fără grijă cu alte culori. În acest fel o să arăți mereu impecabil și o să ai un look lejer și sofisticat.

De asemenea, poți să alegi cu încredere și un outfit monocrom. E simplu și de efect.

  1. Învață să echilibrezi ținuta

Alege haine care să îți urmeze forma corpului, indiferent de mărimea pe care o porți. Iar dacă vrei să porți mărimi oversize, atunci restul ținutei trebuie să îți vină perfect pe corp.

Mai exact, combină o pereche largă de blugi cu o bluză strâmtă. O bluză bufantă sau un tricou larg se potrivește cu pantaloni strâmți. Cureaua îți este de ajutor ca să echilibrezi vizual o astfel de ținută.

  1. Straturi și iar straturi

Echilibrul este esențial atunci când creezi o ținută în straturi. Nu vrei ca outfitul tău să arate încărcat, ci să aibă stil. Așa că începe cu o bluză simplă, neutră. Apoi adaugă un pulover, o cămașă sau o rochie. 

Urmează jacheta sau paltonul, de preferat tot într-o culoare neutră sau pastel. Ține cont în continuare de regula de trei culori. La final adaugi accesoriile, însă fără a încărca vizual ținuta. Așa cum a spus Coco Chanel: te uiți în oglindă înainte să ieși din casă și renunți la un accesoriu.

  1. Alege țesături și printuri mereu la modă

Anumite printuri și țesături nu se vor demoda niciodată. Polka dots, dungile și carourile au fost mereu la modă într-o mică sau mai mare măsură. Iar țesături precum lâna, cașmirul, mătasea și tweed-ul își merită locul în garderobă deoarece trec testul timpului, indiferent cât de mult le porți. 

Așadar, poți să te îmbraci cu stil fără prea mult efort și fără să îți schimbi mereu garderoba în funcție de trenduri. E necesar să ai câteva piese vestimentare de bază și de calitate, pe care să le porți în diferite moduri creative. Până la urmă, stilul înseamnă și încrederea cu care porți un outfit în care te simți cu adevărat bine.

Sursă foto: shutterstock

Împărtășește-ți dragostea