8 cele mai cunoscute retete indiene cu pui

Share your love

Bucătăria indiană este cunoscută pentru utilizarea condimentelor bogate și a aromelor puternice.

Puiul este unul dintre cele mai populare ingrediente în bucătăria indiană, iar în acest articol vom discuta cele mai cunoscute rețete de pui cu specific Indian.

Butter Pui (Murgh Makhani)

Butter Chicken sau Murgh Makhani este una dintre cele mai populare rețete indiene cu pui. Acesta este un fel de mâncare cremos, aromat și ușor picant, care constă din bucăți de pui marinat în iaurt și condimente, apoi fript în tandoor (un cuptor indian tradițional). 

Bucățile de pui sunt servite într-un sos cremos, realizat din unt, roșii tocate, smântână, iaurt și condimente, cum ar fi coriandru, turmeric, garam masala și ghimbir. Acest fel de mâncare este servit de obicei cu orez basmati sau cu naan (pâine indiană).

Pui Tikka Masala

Chicken Tikka Masala este o altă rețetă populară cu pui în bucătăria indiană. Aceasta este o rețetă care constă din bucăți de pui fript în tandoor, marinat într-un amestec de iaurt și condimente, apoi gătite într-un sos picant din roșii tocate, smântână și condimente, cum ar fi garam masala, coriandru, turmeric și chili. Acest fel de mâncare este adesea servit cu orez basmati sau cu naan.

Reteta ce pui Chicken Korma

Chicken Korma este un fel de mâncare indian tradițional, care constă din bucăți de pui gătite într-un sos cremos, aromat și ușor dulce. Sosul este realizat dintr-un amestec de iaurt, smântână, migdale măcinate și condimente, cum ar fi garam masala, turmeric, coriandru și ghimbir. Acest fel de mâncare este de obicei servit cu orez basmati sau cu naan.

Pui Biryani

Chicken Biryani este un fel de mâncare indian popular, care constă din orez basmati gătit într-un amestec de pui și condimente aromate. Puiul este gătit într-un sos picant din ceapă, roșii și condimente, apoi amestecat cu orezul basmati. Acest fel de mâncare este adesea garnisit cu nuci și frunze de coriandru proaspăt.

Pui Curry

Chicken Curry este una dintre cele mai simple și populare rețete cu pui în bucătăria indiană. Acest fel de mâncare constă din bucăți de pui gătite într-un sos picant din roșii, ceapă, usturoi și condimente, cum ar fi garam masala, coriandru și chili. Acest fel de mâncare poate fi servit cu orez basmati sau cu naan și poate fi făcut într-o varietate de moduri, în funcție de preferințele regionale.

Tandoori Chicken

Tandoori Chicken este o rețetă tradițională indiană care constă din bucăți de pui marinat în iaurt și condimente timp de câteva ore, apoi fript într-un cuptor tandoor. Acest fel de mâncare are o culoare roșie distinctivă și este servit cu felii de ceapă, lămâie și sos de mentă. Rețeta poate fi ușor adaptată și făcută și într-un cuptor convențional, iar sosul de mentă poate fi preparat din mentă proaspătă, iaurt și condimente.

Pui Vindaloo

Chicken Vindaloo este un fel de mâncare indian originar din Goa, un stat din vestul Indiei. 

Acest fel de mâncare este ușor picant și are o aromă puternică de oțet, datorită utilizării oțetului de palmier în rețetă. Puiul este gătit într-un sos picant din ceapă, usturoi, roșii și condimente, cum ar fi coriandru, cumin, ghimbir și chili, iar sosul este completat cu oțet de palmier. Acest fel de mâncare este adesea servit cu orez basmati și naan.

Retete de Pui Saag

Chicken Saag este un fel de mâncare indian sănătos și delicios, care constă din bucăți de pui gătite într-un sos de spanac aromat și ușor picant. 

Sosul este realizat din frunze de spanac proaspăt, ceapă, usturoi și condimente, cum ar fi garam masala, coriandru și ghimbir. Puiul este gătit împreună cu sosul de spanac și servit cu orez basmati sau naan. Acest fel de mâncare este o alegere populară pentru cei care doresc să includă mai multe legume în dieta lor, fără a sacrifica gustul sau aroma.

În concluzie, bucătăria indiană este cunoscută pentru utilizarea condimentelor bogate și a aromelor puternice, iar aceste cinci rețete cu pui sunt printre cele mai populare și delicioase în această bucătărie. 

De la Butter Chicken și Chicken Tikka Masala la Chicken Korma, Chicken Biryani și Chicken Curry, fiecare dintre aceste rețete oferă o experiență culinară unică și memorabilă. Încercați aceste rețete acasă și veți experimenta bucuria și aromă acestei bucătării extraordinare.

Împărtășește-ți dragostea