4 sfaturi pentru orice cuplu proaspăt mutat împreună
Share your love
Mutarea împreună este un pas major în orice relaţie. Acum descoperiţi, dincolo de întâlnirile ocazionale, ce tabieturi are fiecare. Este o etapă pe cât de frumoasă, pe atât de solicitantă. Noi vă oferim câteva sfaturi utile ce vă vor ajuta în această nouă etapă a relației.
Primele luni ale unei relații sunt printre cele mai frumoase. Tu și partenerul locuiți, practic, împreună dinainte de a face acest pas oficial. Într-o bună zi, descoperi că stai la el atât de mult încât abia ai mai trecut pe acasă. Să fie mutatul împreună următorul pas firesc în relația voastră?
Mutarea împreună reprezintă un adevărat test al angajamentului fiecăruia și semnul unei posibile vieți împreună. Dar este, de asemenea, important să o abordezi în mod corect. Dacă relația nu va funcționa, o despărțire de o persoană alături de care locuiești este mult mai dificilă, motiv pentru care este important să nu te grăbești. Acesta nu este un motiv de speriat, ci doar un apel la conștientizare.
Dacă simțiți că relația voastră se îndreaptă spre punctul în care vă veți muta, oficial, împreună, iată conversațiile cheie pe care e bine să le aveți și pașii ce trebuie urmați:
- Stați împreună cât mai mult, înainte de a face pasul
Îndată ce ideea de a vă muta împreună începe să vă surâdă, petreceți cât mai mult timp singuri, acasă. Descoperiți care este cel mai priceput în tainele bucătăriei și cine se va ocupa de pregătirea meselor. Dacă niciunul nu are experiență în acest domeniu, vă puteți ajuta de multitudinea de materiale online gratuite, de la fragezirea carnii de vita și până la rețetele de torturi elaborate. Acesta poate fi momentul în care vă descoperiți un nou hobby.
- Cunoașteți-vă obiectivele în relație
Mulți oameni au tendința de a crede că mutarea împreună este un precursor al unei situații „pentru totdeauna”. Și, prin urmare, nu își întreabă niciodată partenerul unde dorește să ajungă această relație. Pentru că unii oameni se adaptează ușor și nu sunt pregătiți să se gândească la o oficializare a relației, este posibil să descoperi acest lucru prea târziu, dacă nu discutați din timp. Dacă tu îți dorești să te căsătorești, trebuie să precizezi asta ferm. De asemenea, dacă nu vezi o căsătorie în viitorul apropiat (sau vreodată), este important să o afirmi răspicat. Dacă lucrurile nu sunt discutate din timp, riscați să vă răniți reciproc.
- Creați-vă obiceiuri comune
Dacă aveți un câine, împărțiți responsabilitățile: unul îl va scoate dimineața, iar celălalt seara, în funcție de programul fiecăruia. Dacă amândoi iubiți să gătiți, planificați zilele când fiecare va găti separat și o zi în care să gătiți împreună. Pe lângă aceste obiceiuri ce țin mai mult de logistică și de organizare, nu uitați să vă stabiliți o seară în care să petreceți timp de calitate doar voi doi. Să discutați despre relația voastră, despre nevoile fiecăruia. Acest lucru vă va menține intimitatea puternică și va păstra ceva romantism în viața voastră. Este tentant să crezi că nu mai ai nevoie de „întâlniri”, acum că locuiți împreună, însă nu este deloc așa.
- Oferiți-vă spațiu
Doar pentru că locuiți împreună nu înseamnă că trebuie să faceți totul împreună. La începutul acestei etape, există tendința de a te aștepta ca partenerul să fie mereu în preajmă. Nu vrei ca toată această relație să ducă la codependență, în care renunțați la prieteni, hobby-uri și interesele personale. Ori de câte ori simțiți nevoia, alegeți-vă o zi sau o seară în care decide fiecare cum vrea să-și petreacă timpul, indiferent dacă vei ieși cu fetele la cină sau, pur și simplu, te uiți la un serial pe canapea. Chiar dacă vă aflați în aceeași casă, timpul liber petrecut separat vă ajută să vă bucurați mult mai mult de momentele împreună.
Conviețuirea poate fi plină de satisfacții și vă poate ajuta să construiți fundația unei căsnicii sau a unui parteneriat de succes pe termen lung.
Sursa foto: Shutterstock