Carmistin devine un pilon major în industria cărnii din România. Iustin Paraschiv: “A fost un traseu cu multe obstacole”

Share your love

Firma Carmistin, având cifra sa de afaceri impresionantă, se afirmă acum ca fiind una dintre cele mai influente entități românești din sfera producției de carne.

Potrivit unei clasări de la Ziarul Financiar, bazată pe datele financiare din 2021 și 2022, Carmistin se situează pe locul doi, fiind precedată doar de Smithfield, o corporație cu majoritatea capitalului din China, care a cumpărat recent Elit.

În 2022, Carmistin a avut o cifră de afaceri notabilă, ajungând la 1,19 miliarde de lei, marcând o creștere de 44% față de anul anterior. Acest progres evident evidențiază că inovația și investițiile continue au fost coloanele care au sprijinit compania pe acest traseu. Încă de la înființare, în 2000, Iustin Paraschiv s-a folosit de cunoștințele dobândite în Ana și Cornel, o afacere renumită de mezeluri deținută de familia sa.

Astăzi, Carmistin este privită ca un actor de nădejde și înfloritor în piața sa, recunoașterea sa fiind datorată angajamentului față de calitate și satisfacția clienților.

Carmistin este unul dintre rarele conglomerate din România care gestionează 90% din lanțul de producție agroindustrial. Concentrându-se pe produse de top și inovații, Carmistin a investit în cinci divizii cheie: pui, porc, agricultură, furaje și energie ecologică, continuând să investească în echipamente și personal.

În evoluția sa, Carmistin a ales să creeze o rețea de distribuție națională, având facilitățile sale principale în sudul țării, alegere făcută din motive practice. Toate aceste componente formează un mozaic care reflectă superioritatea Carmistin în domeniul agroalimentar din România.

Iustin Paraschiv, liderul Carmistin: “Nu a fost o cale lină”

Din spatele acestei declarații emerg eforturile unei echipe unite care a transformat obstacolele în avantaje. Prin resurse direcționate către inovație și tehnologii avansate, Carmistin s-a consolidat ca un actor principal în sfera cărnii.

Ea a arătat că investițiile continue în întreg lanțul de producție sunt esențiale pentru a progresa într-o industrie atât de concurențială. Astfel de investiții au ajutat Carmistin să se adapteze și să răspundă cerințelor fluctuante ale consumatorilor.

Consistent, investițiile au avut ca obiectiv domenii precum creșterea animalelor, producția de ouă BIO și agricultura ecologică, dar și proiecte legate de energie regenerabilă.

Investițiile în creșterea animalelor se traduc în procese optime și bunăstare animală, reflectate în produsele Carmistin. Prin ouăle BIO și agricultura verde, firma răspunde cererii pentru produse sănătoase și sustenabile.

De asemenea, accentul pus pe soluții eco-energetice ilustrează angajamentul pentru sustenabilitate și inovație. Un exemplu este implementarea a două turbine de cogenerare, producând energie electrică și abur pentru fabricarea furajelor.

Astfel, folosind energia curată, Carmistin a identificat noi oportunități, urmând standarde europene. Carmistin nu doar excelează financiar, ci și ca exemplu de afacere responsabilă și sustenabilă, având un impact pozitiv în societate și mediul înconjurător.

Împărtășește-ți dragostea