Ce sunt implanturile mamare anatomice și cui sunt recomandate

Share your love

Ce sunt implanturile mamare anatomice și cui sunt recomandate

Când vine vorba de implanturi mamare, există o mulțime de opțiuni: cele cu soluție salină, cu silicon, cu gel siliconic coeziv, implanturi mamare rotunde, anatomice etc. Dacă nu sunteți familiarizați cu numeroasele opțiuni și diferențele dintre acestea, varietatea de modele de implanturi mamare vă poate dezorienta.

În ultimul timp, tot mai multe femei aleg implanturi mamare anatomice, mizând pe un aspect mai natural al sânilor.

Ce sunt implanturile mamare anatomice?

Implanturile mamare anatomice (denumite și implanturi în formă de lacrimă sau picătură) sunt un tip de implant care se aseamănă mai mult cu forma sânului natural spre deosebire de implanturile rotunde. Privite din față aceste implanturi par a avea o formă ovală, dar din lateral, se vede că sunt mai înguste în partea de sus și mai voluminoase în partea de jos. Silicoanele anatomice au toate o textură astfel încât să reducă riscul deplasării sau răsucirii lor în „buzunarul” în care sunt introduse la nivelul pieptului.

Care sunt beneficiile implanturilor mamare anatomice?

Implanturile mamare anatomice au unele beneficii, dar nu pentru toate femeile. Acestea funcționează cel mai bine la femeile cu o cantitate limitată de țesut mamar natural. Pentru aceste paciente, forma anatomică ajută implantul să arate mai natural. La femeile cu țesut mamar suficient, un chirurg priceput poate camufla cu ușurință orice formă de implant.

În funcție de anatomia dvs., doctorul estetician vă poate recomanda un implant anatomic sau un alt tip de implant. Discutați cu el și adresați-i orice întrebare pe care o aveți cu privire la recomandările sale. Expertiza și sfaturile unui chirurg estetician cu experiență sunt cel mai bun mod de a afla dacă implanturile anatomice sunt potrivite pentru dvs.

Alegerea implanturilor anatomice

Dacă alegeți să faceți o operație de mărire a sânilor cu implanturi anatomice, asigurați-vă că alegeți cu grijă chirurgul estetician. Datorită formei unice a acestui tip de implant, va trebui creat un „buzunar” foarte precis la nivelul sânului. Poziționarea corectă este esențială pentru scăderea riscului de deplasare a implantului. Dacă implantul dvs. se sucește, veți avea nevoie de o intervenție chirurgicală suplimentară la nivelul sânilor pentru a o corecta pe cea precedentă.

De asemenea, implanturile mamare anatomice reprezintă o soluție personalizată care se foloseşte adesea în procedurile de reconstruire a sânilor datorită efectului natural oferit. Funcția implantului anatomic este de a poziționa strategic volumul de silicon exact în locurile dorite.

Silicoanele anatomice sunt o alegere potrivită și pentru pacientele cu sâni tuberoși, o condiție care face ca sânii să fie contractați la bază, insuficient dezvoltați și cu o formă inestetică. Aceasta este o anomalie congenitală, iar implanturile anatomice sunt foarte eficiente în corectarea problemei, chiar dacă este nevoie ca operația să fie realizată în două etape.

Dacă luați în considerare implanturile anatomice, asigurați-vă că alegeți chirurgul cu atenție. În timp ce rezultatele pot fi uimitoare, în special la femeile cu sâni mai mici, aceste implanturi sunt unice și necesită un chirurg calificat pentru cele mai bune rezultate.

Împărtășește-ți dragostea