femeie

Cea mai bogata femeie din lume

Share your love

Cea mai bogata femeie din lume

Introducere

Cea mai bogata femeie din lume este Francoise Bettencourt Meyers, o moștenitoare a celui mai mare producător de cosmetice din lume. Franța native a dobândit averea sa imensă de la mama sa, Liliane Bettencourt, care a murit în 2017. Întreaga sa avere se estima a fi în prezent la 74.1 miliarde de dolari.

Educatie si cariera

Francoise Bettencourt Meyers s-a nascut in anul 1953, in Paris. A studiat literatura clasica de la Universitatea din Paris si a obtinut un doctorat in drept. Dupa ce a studiat Dreptul Civil si Dreptul Comparat in Franta, Francoise si-a inceput cariera ca avocate.

Averea sa

Francoise Bettencourt Meyers a mostenit majoritatea averii sale din compania L’Oreal, fondata de mama sa, Liliane Bettencourt. Compania L’Oreal a fost unul dintre cei mai mari producători de cosmetice din lume, producand branduri ca L’Oreal Paris si Garnier. Francoise este actionar majoritar al companiei si deține un pachet de 30,4% din acțiunile L’Oreal.

Involvare in afaceri

Pe langa averea sa imensa, Francoise Bettencourt Meyers a fost implicată în afacerile companiei L’Oreal. Ea este presedintele Consiliului de Conducere al companiei L’Oreal si membru al Comitetului Executiv. Francoise a fost numita presedintele Consiliului de Conducere al companiei in 2017 dupa moartea mamei sale.

Alte investitii

Pe langa actiunile sale la L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers este, de asemenea, investitoare in companii precum Nestlé și Luxottica. Ea deține, de asemenea, actiuni ale unor companii de imobiliare si de tehnologie. Francoise are, de asemenea, investitii în industria bancară și de asigurări.

Activitate filantropica

Francoise Bettencourt Meyers s-a implicat și în numeroase initiative filantropice. Doar in anul 2019, ea a donat peste 14 milioane de dolari către diferite cauze, inclusiv cauze educationale, sanatatii si culturale. Francoise a donat, de asemenea, bani catre organizatii caritabile precum Patrimoine et Humanisme si Institut de France.

Concluzie

Francoise Bettencourt Meyers este cea mai bogata femeie din lume, deținand o avere de 74.1 miliarde de dolari. Ea a mostenit majoritatea averii sale prin compania L’Oreal si a fost implicata activ in afacerile acesteia. Pe langa asta, Francoise a investit, de asemenea, in numeroase alte domenii. In plus, ea a investit și în diverse actiuni filantropice, donand peste 14 milioane de dolari in 2019 către diferite cauze.

Împărtășește-ți dragostea