cafea

Cea mai buna cafea boabe pentru espressor

Share your love

Introducere

Ceaiul a fost consumat de mii de ani, iar cafeaua a urmat aproape dupa aceeasi perioada. Cu secole in urma, cafeaua boabe era preparata in ibricuri sau pe foc, ceea ce dura prea mult. Acum, cu inventia aparatelor de espresso, prepararea cafelei devine mult mai usoara si mai rapida. Dar cea mai buna cafea boabe pentru espressor ramane intotdeauna subiect de dezbatere. Unele persoane prefera cafeaua neagra, altele gusturi mai complexe sau arome delicate. De aceea, trebuie sa stii ce tip de cafea se potriveste cel mai bine cu aparatul tau de espresso.

Tipuri de cafea

Exista mai multe tipuri de cafea, in functie de originea boabelor, cum ar fi arabica sau robusta. Arabica este considerata de obicei cea mai buna cafea, datorita gustului sau delicat si aromei complexe. Acesta contine mai putina cafeina decat robusta, de aceea este mai usor de consumat. De asemenea, este una dintre cele mai scumpe tipuri de cafea, dar gustul este cu adevarat special. In schimb, robusta are un gust mai puternic si mai amar, dar contine mai multa cafeina. Acesta poate fi mai ieftin decat arabica, dar gustul este destul de puternic.

Alegerea corecta

Inainte de a cumpara cafea boabe pentru espressor, este important sa stii ce tip de aparat de espresso ai. Daca ai un espressor cu presiune mica, cu siguranta trebuie sa alegi cafea mai fina si mai putin prajita. Aceste tipuri de cafea nu se vor praji rapid si vor oferi un gust mai fin si mai rafinat. In schimb, daca ai un espressor cu presiune mare, cum ar fi un espressor profesional, atunci ar trebui sa alegi cafea mai coapta si mai prajita in intuneric. Aceste tipuri de cafea vor oferi un gust mai puternic si mai amar. Este important sa alegi cafeaua care se potriveste cel mai bine cu aparatul tau de espresso.

Pregatirea cafelei

Inainte de a prepara cafeaua, trebuie sa stii cum sa pregatesti boabele corect. Asta inseamna sa stii cand sa prajesti boabele si cate grame sa folosesti. Cand pregatesti boabele, trebuie sa vezi cat de prajiti sunt. Unele boabe vor fi mai inchise la culoare, in timp ce altele vor fi mai deschise. In plus, este important sa alegi cantitatea corecta de boabe pentru prepararea cafelei. Pentru un espressor obisnuit, cantitatea ar trebui sa fie de aproximativ 12 grame de cafea boabe.

Tipuri de cafea boabe

Exista mai multe tipuri de cafea boabe pe care le poti folosi cu espressorul tau. Cele mai populare sunt cele de origine italiana, cum ar fi espresso sau caffe latte. Aceste tipuri de cafea sunt prajite mai in intuneric si ofera un gust mai puternic si mai amar. In plus, au un continut ridicat de cafeina. Alte tipuri populare sunt cele de origine franceza, cum ar fi cafea au lait sau cafea macchiato. Acestea sunt prajite mai putin in intuneric si au un gust mai delicat si mai rafinat. De asemenea, au un continut mai scazut de cafeina.

Concluzie

Din punct de vedere al gustului, cea mai buna cafea boabe pentru espressor este cea pe care tu o preferi. Trebuie sa stii ce tip de cafea se potriveste cel mai bine cu aparatul tau de espresso si sa alegi marca selectata in functie de gust. Exista mai multe tipuri de cafea boabe pe care le poti folosi si cantitatea de cafea la pregatirea unei cesti de cafea. Dupa ce ai luat in considerare aceste aspecte, poti alege cu siguranta cea mai buna cafea boabe pentru espressorul tau.

Împărtășește-ți dragostea