pisica

Cea mai frumoasa pisica din lume

Share your love

Cea mai frumoasa pisica din lume

Cea mai frumoasa pisica din lume

Exista ceva in special in privinta pisicilor care capteaza in mod incredibil de mult atentia si inima oricui. Sunt atat de adorabile, indiferent de forma, culoare sau dimensiune. Dintre toate, cea mai frumoasa pisica din lume, in opinia multora, este British Shorthair. Aceasta rasa este usor recunoscuta pentru blana sa mare, lucioasa, de culoare alba si albastra, gatul sau lat si corpul sau solid, si ochiul sau mare, albastru.

Istoria British Shorthair

British Shorthair este o rasa veche. Originea sa se datoreaza rasei Roman longhair, care a fost adusa in Anglia de catre soldatii romani. Pentru a se potrivi mai bine climatului umed al Angliei, au fost cruciate cu pisici locale, ceea ce a condus la aparitia British Shorthair. Acesta a fost unul din felurile de pisici pe care stapanii lor le-au folosit ca animale de casa si pentru a prinde soareci si sobolani.

Caracterul pisicilor British Shorthair

Pisicile British Shorthair sunt extrem de prietenoase si iubitoare. Sunt de asemenea foarte loiali si afectuosi cu familia lor si se ataseaza foarte usor de membrii acesteia. Acestea sunt pisici sociale si pot fi foarte amuzante si destepte. Acestea vor dori sa-si petreaca majoritatea timpului alaturi de familia lor si se vor bucura sa primeasca atentie si mangaieri.

Cum arata o British Shorthair?

Una dintre trasaturile cele mai recunoscute ale British Shorthair este blana sa groasa, deasa si moale. Este de obicei albastra sau alba, dar exista si alte culori precum gri, maro, negru, crem si albastru. Are ochi albastri mai mari, uneori cu un contur albastru mai inchis. De asemenea, au urechi relativ late si labe puternice si musculoase.

Arete pentru ingrijirea British Shorthair

Blana British Shorthair este foarte usor de intretinut. Se recomanda perierea pisicii de doua ori pe saptamana pentru a preveni formarea de noduri. De asemenea, este utila curatarea urechilor, a ochilor si a gurii. Este esentiala deparazitarea regulata si vaccinarea acestora, pentru a le mentine sanatosi. Pentru a preveni obezitatea, este esential sa fie hraniti corespunzator, oferindu-le hrana de calitate. De asemenea, este important sa le oferiti acces la jucarii si alte obiecte pentru a le mentine in forma si pentru a preveni plictiseala.

Beneficiile de a avea o British Shorthair in casa

O British Shorthair poate oferi familiilor multa afectiune si bucurie. Acestea sunt pisici relaxate, iar intretinerea lor este usoara. De asemenea, sunt foarte active si inteligente, ceea ce le face ideale pentru antrenament si jocuri. Acestea sunt foarte prietenoase si sunt de obicei prietene si cu alte animale de companie. Sunt foarte loiale si se ataseaza foarte usor de familia lor, oferindu-le multa dragoste si afectiune.

In concluzie

British Shorthair este, fara indoiala, una dintre cele mai frumoase rase de pisici din lume. Cu blana sa lucioasa si corpul sau solid, aceste pisici sunt adorabile si foarte inteligente. Acestea sunt foarte active si prietenoase, iar intretinerea lor este relativ usoara. Acestea sunt foarte loiale si vor oferi familiilor lor multa dragoste si afectiune. Acestea sunt, fara indoiala, una dintre cele mai bune alegeri pentru o familie.

Împărtășește-ți dragostea