femeie

Cea mai mica femeie din lume

Share your love

Cea mai mica femeie din lume

Introducere

Lumea ne oferă foarte multe surprize, și una dintre cele mai neobișnuite și mai impresionante este cea a celor mai mici persoane din lume. Acest lucru este posibil în cazul persoanelor care suferă de diferite defecte congenitale sau boli rare, care determină anumite schimbări în corpul lor, făcându-i pe acești oameni să se ridice la un statut de curiozitate. Printre acești oameni se află și Jyoti Amge, cea mai mică femeie din lume.

Cine este Jyoti Amge?

Jyoti Amge este o femeie indiană născută în 1993. Ea a fost declarată cea mai mică femeie din lume de către Guiness World Records, în 2012, când avea doar 19 ani. La momentul respectiv Jyoti avea o înălțime de 63.5 cm și o greutate de 3.3 kg. De atunci, Jyoti a crescut puțin, ajungând la o înălțime de 64 cm și o greutate de 4.5 kg.

Natura condiției sale

Jyoti suferă de o boală rară, cunoscută sub numele de nanism achondroplazic, ceea ce înseamnă că corpul ei se dezvoltă mult mai lent decât ar fi normal în mod obișnuit. Boala se poate dezvolta la orice vârstă a vieții, dar simptomele sunt mai frecvente la copii și bebeluși. Boala poate afecta membrele, capul și trunchiul, iar aceasta implică o creștere anormală, de obicei sub 60 cm.

Viața ei

Jyoti Amge este o persoană foarte activă, susținând că ea se simte exact ca ceilalți oameni și că nu are nevoie de prea multă ajutor. Ea a absolvit scoala primară și școala secundară, iar acum studiază la universitate. Jyoti este foarte activă pe rețelele de socializare și are mii de susținători. Aceasta poate merge pe jos, dar în general se deplasează cu un scaun cu rotile sau cu un cadru special pentru mers. De asemenea, oamenii se descurcă să o ajute atunci când are nevoie.

Fama

Faima lui Jyoti s-a răspândit în întreaga lume și a devenit un nume cunoscut. Ea a apărut în emisiuni de televiziune și a fost invitată la diferite evenimente, iar în 2013 a fost prezentă la deschiderea emisiunii talk-show-ului american "The Oprah Winfrey Show". De asemenea, Jyoti a apărut și în mai multe filme și seriale de televiziune, precum și în documentare și reclame.

Cel mai mic om din lume

Jyoti Amge a fost listată în Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cea mai mică femeie din lume. Cu toate acestea, cel mai mic om din lume este Chandra Bahadur Dangi, un bărbat din Nepal, care a murit în 2015. El avea o înălțime de 54.6 cm și a fost cel mai scurt om din lume la momentul respectiv.

Concluzie

În ciuda condiției sale, Jyoti Amge este o persoană foarte veselă și încrezătoare. Ea este o motivație pentru cei care își suferă de boala sa, iar exemplul ei este unul de urmat pentru cei care sunt în aceeași situație. Jyoti Amge este o inspirație pentru întreaga lume, demonstrând că chiar și cei mai mici oameni pot face mari lucruri.

Împărtășește-ți dragostea