pasare

Cea mai mica pasare din lume

Share your love

Cea mai mica pasare din lume

Pasarii sunt animale vivace si frumoase, cu aripi mari sau mici, care s-au adaptat la mediu si au adoptat modalitati variate de a supravietui. Printre milioanele de specii de pasari care traiesc in toata lumea, cea mai mica pasare este una care nu este cunoscuta prea bine de catre oameni. Aceasta pasare se numeste "bee hummingbird" si este originara din Cuba si alte parti ale insulelor din Caraibe. Acest pasare minunata poate fi vazuta in special in regiunile tropicale si subtropicale. Desi este cea mai mica pasare, bee hummingbird se bucura de o popularitate deosebita si este una dintre cele mai frumoase si mai interesante specii de pasari.

Descrierea bee hummingbird

Bee hummingbird are o gama variata de caracteristici unice. Aceasta pasare are un aspect distinct si se potriveste cu denumirea sa. Acestea au cateva caracteristici comune cu albinele, cum ar fi dimensiunea si culorile vii. Bee hummingbird poate cantari intre 1,6 si 2,0 grame si poate masura intre 5,7 si 6,2 centimetri. Aceasta pasare are aripi puternice, care pot avea o lungime de aproximativ 2,2 centimetri. Aripile ii permit sa zboare la viteze mari si sa schimbe directia foarte rapid. Culoarea lor este roz sau albastru-violet. Bee hummingbird poate fi usor de recunoscut datorita aripilor sale colorate.

Hrana si obiceiurile bee hummingbird

Bee hummingbirds isi petrec cea mai mare parte a zilei in cautarea hranei. Aceasta pasare se hraneste cu nectar si alte substante nutritive, cum ar fi insecte, melci si arahide. Bee hummingbird are un deget al aripii modificat, numit alula, care ii ajuta sa ia nectarul din flori si sa manance alte alimente. De asemenea, bee hummingbird poate suge si siropuri de zahar pe care le fac din ceara de albine. Bee hummingbird poate calatori la o distanta de aproximativ 32 de kilometri pentru a-si gasi hrana si pentru a-si construi cuiburile.

Comportamentul bee hummingbird

Bee hummingbird este una dintre cele mai sociale specii de pasari. Aceasta pasare iese in lumea reala in grupuri mici, care se reunesc periodic pentru a se hrani si a se juca. Bee hummingbird sunt foarte agresivi cu alte pasari si animale, impiedicandu-le sa se hraneasca si sa ii ameninte. De asemenea, bee hummingbird este foarte territorial si se lupta cu alti masculi pentru teritorii. Aceasta pasare poate face sunete stridente si aspre pentru a isi apara teritoriul si a se apara de pradatori.

Cuiburi si dansuri de imperechere

Bee hummingbird construieste cuiburile lor in copaci si in tufisuri, folosind materiale precum iarba, frunze uscate si par de animale. Aceste cuibuselor sunt obisnuit mici si sunt construite aproape de flori pentru a le oferi pasarilor hrana. Bee hummingbird efectueaza dansuri de imperechere pentru a marca teritoriul si pentru a le impresiona pe fetele. Acestea sunt coregrafii complexe, care pot include viteze, zboruri si sunete. Acest ritual de imperechere poate dura intre 10 si 15 minute si poate fi realizat in grupuri.

Importanta bee hummingbird in mediu

Bee hummingbird joaca un rol important in mediu. Aceasta pasare este importanta pentru polenizarea plantelor si a florilor. Pasarile polenizeaza florile in timp ce se hranesc si transporta polenul intre flori. De asemenea, acestea devoreaza insecte, care sunt daunatori pentru plante si alte specii de animale. Bee hummingbird poate fi, de asemenea, un indicator pentru schimbarile climatice si pentru modificarile mediu. Datorita dimensiunilor sale mici, bee hummingbird poate fi foarte afectata de schimbarile climatice si de modificarile habitatului.

Conservarea bee hummingbird

Bee hummingbird este o pasare frumoasa si importanta, dar aceasta poate fi amenintata de poluare, schimbarile climatice si pierderile de habitat. Pentru a preveni disparitia acestei pasari minunate, este necesar sa se ia masuri pentru a o proteja. Acest lucru poate include conservarea habitatelor in care acestea traiesc, limitarea poluarii si reducerea schimbarilor climatice. Organizatiile ecologice si guvernele se lupta pentru a promova si implementa politici care sa protejeze bee hummingbird, astfel incat acestea sa poata fi frumoase si vii in anii urmatori.

Împărtășește-ți dragostea