becul

Cine a inventat becul

Share your love

Introducere

Becul a revolutionat lumea luminoasa si a facut ca noi sa fim mai productivi si sa ne folosim mai bine timpul. Datorita sa, au aparut noi industrii si au crescut productivitatea si eficienta in multe domenii. Becul a schimbat complet modul nostru de vietuire si a facut din intuneric lumina. Fie ca este vorba de iluminatul unei camere sau de un bec de strada, becul a fost inventat in 1879 si a revolutionat lumea.

Istoria becului

Becul a fost inventat de Thomas Alva Edison, un inventator american, in 1879. Acesta a inceput sa-si dezvolte inventia in mai 1878 si a lucrat intr-un laborator special construit pentru el de catre Electric Company din New Jersey. Becul folosea un filament in interiorul unei bulbite care era alimentat de electricitate si producea lumina. Edison a facut experimente cu aproximativ 6.000 de materiale diferite inainte de a gasi filamentul ideal. Becul sau a fost patentat in 1879 si a revolutionat iluminatul.

Evolutia becului

Dupa ce a fost inventat, becul s-a imbunatatit si a evoluat in timp. In 1920, General Electric a dezvoltat becul cu halogen si a fost primul bec care utiliza elemente radioactive pentru a produce lumina. Becul cu halogen a fost mult mai eficient decat becurile anterioare si a fost folosit in multe aplicatii. In anii ’60, au fost dezvoltate becurile cu vapori de mercur si in anii ’80 becurile cu vapori de sodiu. Aceste becuri au fost mult mai economice si mai eficiente in comparatie cu becurile anterioare. Acestea au putut fi folosite in aplicatii mai variate, cum ar fi iluminatul stradal.

Becurile LED

In anii ’90, au aparut becurile LED. Acestea sunt becuri extrem de eficiente si economice si, prin urmare, au devenit extrem de populare. Becurile LED sunt mult mai eficiente decat orice alta tehnologie deiluminat si pot fi folosite in aplicatii variate, de la iluminat de interior pana la iluminatul exterior. De asemenea, becurile LED pot fi folosite pentru a produce diverse culori si, prin urmare, sunt populare in aplicatii precum arhitectura, divertismentul si publicitatea.

Beneficiile becului

Becul a adus multe beneficii lumii. Becul a facut ca noaptea sa nu mai fie un teren invadat de intuneric si a permis lumii sa se deschida. Multe industrii s-au dezvoltat datorita becului si acesta a revolutionat lumea. Becul a revolutionat modul in care gandim si in care ne folosim timpul si a schimbat complet modul nostru de vietuire. Pe langa aceasta, becul a devenit mult mai eficient si mai economic si poate fi folosit in aplicatii variate.

Concluzie

Becul a revolutionat lumea si a schimbat complet modul in care ne folosim timpul. Acesta a adus multe beneficii lumii si a schimbat complet modul nostru de vietuire. Becul a fost inventat in 1879 de Thomas Alva Edison si de atunci a evoluat in timp. In prezent, becurile LED sunt cele mai populare becuri si sunt folosite in aplicatii variate. Becul a schimbat complet lumea luminoasa si a facut din intuneric lumina.

Împărtășește-ți dragostea