stilou

Cine a inventat stiloul

Share your love

Cine a inventat stiloul

Introducere

Stiloul este un instrument folosit de mii de ani pentru a scrie. Cu toate acestea, adevaratul inventator al stiloului este un mister. Intr-adevar, stiloul, cum il cunoastem astazi, a fost inventat in secolul al XIX-lea, dar istoria stiloului se intinde mult mai departe. In aceasta cercetare, vom explora originea stiloului, istoria inventarii sale, asa cum o cunoastem astazi, si vor fi discutate cateva dintre inventiile care au imbunatatit stiloul in ultimii ani.

Originea stiloului

Istoria stiloului incepe cu scrisul. Primii scriitori ai umanitatii au folosit creioane de lemn sau gheata pentru a inscrie mesaje pe pietre si alte suprafete. Cu toate acestea, acestea au fost inca prea mari si greu de stapanit pentru a fi folosite pentru scrisul pe hartie. Acest lucru i-a facut pe inventatorii din evul mediu sa creeze instrumente mai mici si mai usor de manevrat.

Inventia stiloului

Prima inventie a stiloului a fost facuta in jurul anului 880, de catre un inventator persan numit Ma’mun al-Rashid. A folosit un instrument cunoscut sub numele de scriitor de pensula si a folosit-o pentru a face o solutie din cerneala si a o pune intr-o caseta pentru a fi folosita pentru scris. Desi acesta nu a avut mult succes in acea vreme, a facut calea pentru inventarea stiloului modern.

Inventia moderna a stiloului

Inventia moderna a stiloului a fost facuta de John J. Loud, din Massachusetts, SUA, in anul 1888. Acesta a dezvoltat un stilou cu pelicula, cunoscut sub numele de ‘Loud’s Pen’. Acest stilou avea o pensula metalica in interiorul stiletului care se misca prin forte capilare. Acest stilou a fost prima inventie a stiloului care a avut succes pe piata si poate fi gasita in magazinele din zilele noastre.

Inventii moderne

In ultimii ani, au fost inventate mai multe stilouri moderne, cum ar fi stilourile cu bila si cele cu microsfere. Acestea functioneaza prin miscarea unei bile sau microsfere din interiorul stiletului pentru a transfera cerneala pe hartie. Aceste stilouri au capacitatea de a scrie linii mai subtiri si mai clare si sunt mai usor de manevrat decat stilourile clasice. Stilourile moderne sunt adesea folosite pentru scris si desenat si sunt folosite in mai multe domenii.

Concluzie

Stiloul a fost inventat in secolul al XIX-lea, dar istoria sa se intinde mult mai departe, inapoi in evul mediu. Primii scriitori ai umanitatii au folosit instrumente mari si greu de stapanit, ceea ce i-a facut pe inventatori sa vina cu un instrument mai mic si mai usor de manevrat. Inventia moderna a fost facuta de John J. Loud, in anul 1888. In ultimii ani, au fost inventate mai multe stilouri moderne, cum ar fi stilourile cu bila si cele cu microsfere, care sunt mai usor de folosit si sunt folosite in mai multe domenii.

Împărtășește-ți dragostea