Cum poate fi inlocuit un dinte lipsa?

Share your love

Multi pacienti experimenteaza extractiile, din cauza cariilor mult prea adanci sau a bolii parodontale. Totusi, in momentul in care un dinte lipseste, acesta trebuie sa fie inlocuit in cel mai scurt timp, deoarece diferite alte afectiuni pot sa apara. In primul rand, ocluzia va fi modificata, din cauza faptului ca dintii din vecinatatea itemului extras nu vor mai avea sustinere. Mai mult, din cauza pierderii osoase pot sa apara alte afectiuni, precum boala parodontala.

Asadar, dupa pierderea unui dinte se recomanda ca pacientii sa ia in calcul urmatoarele metode de tratament:

Implantul dentar este cea mai buna solutie

Printre cele mai recomandate solutii se numara tratamentul cu implant dentar, datorita beneficiilor pe care le prezinta. Implantul este confectionat din materiale extrem de rezistente, care sunt compatibile cu organismul uman, fapt pentru care nu vor exista probleme in ceea ce priveste situatia postoperatorie. Riscurile ca infectiile sa apara sau ca implantul sa fie respins de corp sunt extrem de mici.

Mai mult, odata ce implantul a fost inserat, sunt slabe sanse ca acesta sa mai poata fi miscat, iar pacientul se va putea bucura de o lucrare ce va rezista pentru o lunga perioada in timp. In acest mod, un dinte va fi inlocuit in totalitate. De altfel, dupa ce implantul este inserat, acesta va fi acoperit cu o coroana, care imita in totalitate dintele natural. Nu se va putea face diferenta intre un dinte natural si un implant.

Asadar, implanturile pot fi folosite inclusiv pentru zonele estetice, deoarece nu se diferentiaza de dintii naturali.

Utilizarea puntilor este o solutie eficienta

In cazul in care un pacient nu poate acoperii costurile pentru implanturi, atunci puntile sunt cele mai bune solutii, mai ales daca dintele lipsa este situat in partea din fata, in zona estetica. Puntile sunt realizate din materiale dure, rezistente care imita in totalitate un dinte natural. Mai mult, acestea pot fi confectionate din ceramica sau chiar din zirconiu, iar ambele materiale sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune de pe piata.

Puntile sunt realizate foarte usor: doi dinti vor reprezenta stalpii de sustinere ai lucrarii, in timp ce golul va fi acoperit de un dinte fals. Practic se vor crea 3 dinti, care vor arata impecabil si care vor putea fi perfect functionali. Cu toate acestea, controalele periodice sunt extrem de importante, mai ales in cazul unor astfel de lucrari, pentru a verifica daca totul este in regula.

Protezele pot fi folosite de oricine

Inclusiv pentru un singur sau mai multi dinti lipsa se pot crea proteze clasice, care sa cuprinda o parte de gingie falsa, roz, precum si un dinte perfect functional. Deseori aceste tipuri de lucrari au preturi medii si se realizeaza doar in cabinetul tehnicianul, pentru cele mai bune rezultate. 

In momentul in care se opteaza pentru un astfel de tratament, pacientii trebuie sa ia in calcul faptul ca igiena trebuie sa fie impecabila, iar proteza trebuie curatata in fiecare seara, cu ajutorul produselor care se regasesc in comert.

Împărtășește-ți dragostea