Cum porți corect cerceii lungi? 5 sfaturi de la designeri

Share your love

În funcție de modelul ales și de modul în care îi asortezi cu ținutele tale, cerceii lungi pot fi un accesoriu elegant și discret sau un element statement, o adevărată declarație de stil.Regăsindu-se printre preferații designerilor și în acest an, cerceii lungi pot adăuga un touch rafinat și stilat outfiturilor în diverse ocazii. Iată cum să porți corect aceste accesorii vedetă ale anului 2024!

1. Poartă-i la ținute de gală, alături de cocuri elegante

Cerceii lungi au capacitatea de a transforma orice ținută într-una sofisticată și elegantă, dacă sunt aleși și purtați în mod corespunzător. În contextul unei ținute de gală, alegerea cerceilor potriviți este esențială. Argintul este un metal prețios care denotă rafinament și eleganță, deci reprezintă o variantă bună de luat în considerare.

Cerceii lungi din argint EdenBoutique, cu pietre strălucitoare sau cristale, pot adăuga un strop de eleganță oricărei ținute de seară. Importantă este, însă, asortarea accesoriilor cu hairstyling-ul; când porți cercei lungi, coafura trebuie să fie una care să îi pună în valoare. Cocurile elegante sunt o alegere bună, deoarece descoperă urechile și permit cerceilor să fie în centrul atenției.

2. Alege cercei lungi din materiale naturale pentru un look romantic

Cerceii lungi din materiale naturale au câștigat teren în ultimii ani, devenind un accesoriu de bază pentru ținutele romantice. Lemnul, penele, pietrele semiprețioase sau materialele neconvenționale utilizate la fabricarea accesoriilor sunt apreciate pentru nota de originalitate și romantism pe care o aduc ținutelor. 

Asortarea cerceilor cu restul ținutei este un alt aspect care merită luat în considerare. Dacă rochia aleasă are detalii florale, cerceii lungi cu pietre semiprețioase în culori complementare pot adăuga acel je ne sais quoi care completează perfect look-ul. 

3. Integrează-i în ținute vintage

Stilul vintage este un termen care definește o perioadă cuprinsă între anii 1920 și 1980, fiind reprezentat de o combinație de articole de îmbrăcăminte și accesorii caracteristice acelei epoci. Este un gen vestimentar care a cunoscut o renaștere puternică în ultimii ani. În acest context, cerceii lungi pot fi integrați cu succes în ținutele vintage, creând un look sofisticat și elegant.

Modelele cu detalii delicate, perle sau cristale, aduc un aer nostalgic și se potrivesc perfect cu estetica epocilor trecute. De asemenea, cerceii lungi din argint sunt o alegere potrivită, argintul patinat completând armonios look-ul vintage. Aceștia se pot asocia cu alte elemente caracteristice stilului vestimentar despre care vorbim, precum colierele cu perle, brățările cu charm-uri sau broșele cu elemente florale. Acestea vor adăuga o notă autentică și vor întregi ținuta.

4. Poartă cercei lungi cu perle la birou

Cerceii cu perle sunt un accesoriu potrivit pentru birou, care nu se va demoda prea curând, deci îi poți alege cu încredere. Este important ca aceștia să nu fie prea strălucitori sau prea voluminoși, pentru a evita să dea un aspect prea încărcat ținutei. Perlele pot fi de diferite culori, dar pentru birou se recomandă să mizezi pe nuanțe neutre, cum ar fi alb, gri sau crem.

Când vine vorba de combinarea cu ținuta, cerceii lungi cu perle reprezintă o variantă flexibilă. Aceștia se potrivesc cu o varietate de ținute de birou, de la costume cu pantaloni sau fuste, până la rochii midi sau bluze cu guler. Este important ca ei să fie integrați armonios în cadrul outfitului, fără a ieși prea mult în evidență. 

5. Alege cerceii lungi ținând cont de forma feței

Alegerea cerceilor lungi ținând cont de forma feței este o artă care poate aduce un plus de stil și personalitate ținutei tale. Există o serie de factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când alegi cerceii, iar forma feței este unul dintre cei mai importanți.

Pe lângă forma feței, trebuie să ții cont și de alte caracteristici fizice, cum ar fi dimensiunea nasului, a ochilor sau a gurii. De exemplu, dacă ai un nas proeminent, evită cerceii prea strălucitori sau prea mari care ar atrage atenția asupra acestei zone. În schimb, optează pentru cercei lungi și subțiri care alungesc vizual fața și distrag atenția de la nas.

Astfel, iată câteva sfaturi pentru a purta aceste accesorii în funcție de forma feței:

  • pentru o față ovală, orice tip de cercei sunt potriviți, dar cei în formă de picătură sau cerceii lungi și subțiri vor accentua frumusețea naturală a chipului;
  • pentru o față rotundă, cerceii lungi și subțiri vor ajuta la alungirea vizuală a feței;
  • pentru o față pătrată, cerceii rotunzi sau ovali vor atenua liniile drepte ale feței;
  • pentru o față în formă de inimă, cerceii în formă de picătură sau cei cu detalii la bază vor echilibra vizual zona mai largă a frunții. 

Cerceii lungi sunt acele accesorii care nu ar trebui subestimate. Aceștia îți pot transforma complet look-ul, în doar câteva secunde!

Împărtășește-ți dragostea