Cum sa alegi fusta potrivită pentru silueta ta?

Share your love

Alegerea fustei potrivite pentru silueta ta poate fi o misiune dificilă, dar nu te îngrijora, pentru că te vom ghida în acest proces! În articolul nostru vei descoperi cum să identifici forma siluetei tale, fie ea A, V, X, H, O sau I, și cum să alegi fusta ideală pentru fiecare tip de siluetă. Astfel, vei putea să te îmbraci cu stil și să-ți pui în valoare atuurile.

Alegerea fustei potrivite pentru silueta tip A

Silueta tip A are umeri mai înguști decât șoldurile, talie bine definită și coapse mai proeminente. Pentru a alege o fustă de damă potrivită pentru acest tip de siluetă, trebuie să se țină cont de următoarele aspecte:

 1. Fusta evazată: Această formă de fustă are o croială lejeră în partea inferioară, permițând o așezare armonioasă pe coapse și șolduri. Este ideală pentru echilibrarea proporțiilor dintre umeri și șolduri, oferind un aspect estetic plăcut.
 2. Fuste cu pliuri: Aceste fuste adaugă volum în zona taliei și a șoldurilor, fără a accentua coapsele. Ele pot fi purtate cu o curea pentru a sublinia și mai mult talia și pentru a crea un efect de echilibru între partea superioară și inferioară a corpului.
 3. Culori și imprimeuri: Se recomandă alegerea fustelor în culori mai închise sau cu imprimeuri discrete, în special în partea inferioară a corpului. Aceasta ajută la crearea unei iluzii de subțiere și atrage atenția asupra părții superioare a corpului. 

Cum să alegi fusta ideală pentru silueta tip V

Silueta tip V se caracterizează prin umeri mai largi decât șoldurile și talia subțire. Alegerea fustei potrivite pentru această siluetă implică următoarele aspecte:

 1. Fuste evazate, în A sau cu pliuri: Aceste stiluri de fuste adaugă volum în zona șoldurilor și coapselor, creând un efect de echilibru vizual cu partea superioară a corpului.
 2. Evită fustele cu talie înaltă sau cu detalii în partea de sus: Acestea pot accentua zona umerilor și pot evidenția dezechilibrul proporțiilor. De asemenea, fustele foarte strâmte, cum ar fi cele conice sau mulate, nu sunt recomandate pentru acest tip de siluetă.
 3. Culori și imprimeuri: Se recomandă alegerea fustelor în culori mai deschise sau cu imprimeuri mari și evidente pentru a atrage atenția în partea de jos a corpului și a crea un efect de echilibru vizual.

Potrivirea fustei pentru siluetele X și H

Pentru silueta X sau H, alegerea fustei potrivite implică următoarele aspecte:

 1. Silueta X: Fustele evazate și cele în formă de A sunt ideale, accentuând talia bine definită și echilibrând proporțiile dintre umeri și șolduri. Lungimea fustelor poate varia, dar trebuie aleasă astfel încât să pună în valoare picioarele și să mențină proporția între partea superioară și cea inferioară a corpului.
 2. Silueta H: Fustele drepte și cele cu talie înaltă sunt preferate, creând iluzia unei talii mai înguste și alungind picioarele. Fustele evazate sau în formă de A pot fi, de asemenea, o opțiune bună, echilibrând proporțiile dintre umeri și șolduri.
 3. Evită modelele de fuste care nu sunt în armonie cu proporțiile corpului. De exemplu, fustele cu pliuri sau cele foarte voluminoase pot fi nepotrivite pentru silueta H, adăugând volum în zona șoldurilor și taliei. În cazul siluetei X, fustele foarte strâmte sau cele care nu accentuează talia pot diminua efectul de echilibru între partea superioară și inferioară a corpului.

Selecția fustei potrivite pentru silueta tip O

Silueta tip O se caracterizează prin bust generos, umeri lați și talie proeminentă, fără diferențe mari între dimensiunea umerilor și șoldurilor. Pentru alegerea fustelor potrivite pentru această siluetă, ține cont de următoarele:

 1. Fuste cu talie înaltă: Acestea ajută la crearea iluziei unei talii mai înguste și alungesc silueta.
 2. Fuste evazate sau cu pliuri: Aceste tipuri de fuste nu accentuează zona abdominală și contribuie la crearea unui aspect proporțional și echilibrat.
 3. Evită fustele strânse pe corp, cu volane sau detalii în zona taliei, deoarece pot accentua partea de sus a corpului și fac talia să pară mai mare.
 4. Completează ținuta cu un top sau o cămașă care echilibrează volumul în partea de sus a corpului și adaugă o curea subțire pentru a crea iluzia unei talii mai înguste.

În concluzie, prin identificarea tipului de siluetă și alegerea fustei adecvate, vei putea să-ți pui în valoare formele și să te simți minunat în ținuta aleasă!

Împărtășește-ți dragostea