Cum să integrezi confortul termic în ținutele office din sezonul rece

Share your love

Cum să integrezi confortul termic în ținutele office din sezonul rece

În sezonul rece, poate fi dificil să îmbini aspectul elegant al unei ținute office și confortul termic oferit de hainele groase, create special pentru iarnă. Totuși, dacă ești adepta unui stil elegant și îți dorești să adopți o ținută office indiferent de anotimp, iată câteva sfaturi pentru un outfit elegant și călduros.

Alege cu atenție materialele din care sunt confecționate hainele

Pentru ținute cu un aspect elegant, dar care să-ți ofere un confort termic crescut, este important să alegi cu grijă materialele din care sunt confecționate hainele. Poți combina pantaloni office cu o maletă sau pulover dintr-un material delicat, precum cașmirul, lâna sau bumbacul. 

Astfel de materiale au nu doar un aspect plăcut, ci și o textură ușoară și confortabilă. Pentru a completa optim orice ținută, adaugă un palton dintr-un material termoizolant, care să exprime feminitate și care să te protejeze de frig. Alături de toate aceste texturi elegante, poți alege drept detaliu final un parfum Gucci, în acord cu personalitatea ta.

Deși astfel de piese vestimentare pot fi mai costisitoare, este important să investești în materiale de bună calitate, care îți vor asigura confort și rezistență pe termen lung. Este preferabil să-ți achiziționezi câteva piese de calitate înaltă, pe care să le îngrijești corespunzător, decât să cumperi un număr mare de articole vestimentare, care se degradează repede și care nu îți asigură confortul termic.

Îmbrăcăminte stratificată sau layering

Suprapunerea pieselor vestimentare este o modalitate utilă de a te pregăti atât pentru frigul din exterior, cât și pentru confortul termic din interiorul biroului. Îmbrăcămintea stratificată are la bază adăugarea mai multor straturi de haine, într-un mod practic, funcțional și stilat.

Din această categorie, poți opta pentru bluze cu mânecă lungă, purtate cu un pulover sau cardigan. De asemenea, de efect sunt și puloverele purtate peste cămașă, combinație care denotă eleganță, protejându-te, în același timp, de vremea friguroasă.

Optează pentru accesorii practice

Accesoriile sunt un element extrem de important al oricărei ținute, având capacitatea de a-i oferi o dinamică aparte. În sezonul rece, accesoriile specifice nu ar trebui să lipsească. Și în această situație, sfatul este să investești în piese durabile, de calitate superioară, care să se potrivească oricărui outfit.

Un fular sau o eșarfă în ton cu îmbrăcămintea îți va dinamiza ținuta, în timp ce o pereche de mănuși îți va proteja mâinile de frig. De asemenea, pălăriile, bonetele sau șepcile elegante sunt accesorii importante, atât estetic, cât și din punctul de vedere al utilității. Cu ajutorul acestora, vei fi protejată de frig, conferind ținutei tale personalitate și stil.

Tot din gama accesoriilor, poți utiliza ciorapi termici, pe care să-i porți cu fuste sau pe sub pantaloni, pentru a te proteja în zilele reci.

Alege încălțămintea potrivită pentru sezonul rece

O ținută office este completată de încălțămintea potrivită, elegantă, dar în același timp călduroasă și confortabilă. Pentru a păstra un stil elegant, optează pentru încălțăminte de calitate și acordă atenție detaliilor relevante, precum materialul de fabricație, designul și confortul pe care îl oferă.

Încălțămintea din piele naturală, cu o talpă interioară căptușită și cusături solide, este, în general, alegerea potrivită. Pentru sezonul rece, poți alege botine sau cizme elegante, care pot fi purtate cu pantaloni sau fuste.

În plus, este important să ții cont de activitățile pe care le desfășori la birou. Dacă locul tău de muncă implică deplasări frecvente, este recomandat să optezi pentru botine sau cizme fără toc sau cu un toc de mici dimensiuni, care să-ți permită să te miști în voie. Dacă, în schimb, activitatea ta implică munca de birou, poți alege încălțăminte cu toc mai înalt. Pentru un confort sporit, optează pentru un toc lat și o platformă discretă.

Vremea rece nu trebuie să devină o piedică pentru a purta haine elegante. Dacă ținutele office reprezintă cel mai bine personalitatea ta, folosește trucurile de mai sus pentru a aduce confortul termic alături de stilul elegant. De reținut este că materialele de calitate, accesoriile destinate sezonului rece și o încălțăminte corespunzătoare sunt un real ajutor în construirea unui outfit pentru birou, elegant și confortabil din punct de vedere termic.
Sursă foto: Shutterstock

Împărtășește-ți dragostea