Cum să îți menții pielea hidratată: 5 sfaturi pentru un ten frumos

Share your love

Pentru a avea un ten cu aspect sănătos și frumos, unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le faci este să-i oferi hidratare. Cu toate acestea, multe femei nu acordă suficientă atenție acestui aspect și se confruntă cu probleme precum uscăciunea, descuamarea sau iritația pielii, ajungând până la îmbătrânirea prematură a acesteia.

De asemenea, lipsa hidratării poate duce la probleme de sănătate ale pielii, cum ar fi eczemele sau dermatita. Dacă nu știi cum să-ți menții pielea hidratată, poți adopta cele cinci metode simple de mai jos.

Bea multă apă

Consumul unei cantități adecvate de apă este esențial pentru menținerea unui nivel optim de hidratare al pielii. Apa este esențială pentru orice organism viu. Apa ajută la îndepărtarea toxinelor din corp și la hidratarea pielii din interior. Consumul de apă poate fi influențat de nivelul de activitate fizică, climă și de dieta fiecărei persoane în parte. Pentru un ten frumos, consumă cel puțin 1,5 litri de apă zilnic.

Folosește o cremă hidratantă

Pentru menținerea pielii hidratate și sănătoase, nu trebuie să minimalizezi efectele unei creme hidratante. Alege o cremă hidratantă care se potrivește nevoilor pielii tale. Pentru pielea uscată, este recomandată o cremă mai bogată în ingrediente ce asigură hidratarea. Pielea normală sau grasă are nevoie de o cremă mai ușoară sau un gel hidratant. Pe piață vei găsi o gama larga de creme de fata hidratante de cea mai buna calitate, acestea fiind potrivite pentru toate tipurile de ten.

Încorporează alimente hidratante în dieta ta

Alimentele bogate în apă sunt benefice pentru a menține pielea hidratată. Fructele și legumele proaspete, precum pepenele galben, castraveții și pepenele roșu, sunt bogate în apă și nutrienți esențiali pentru piele. Așa că, ori de câte ori ai ocazia, încearcă să introduci în meniul tău astfel de alimente. De asemenea, dieta zilnică ar trebui să fie cât mai echilibrată și să eviți prăjelile și alimentele ce conțin zahăr, deoarece acestea vor dauna tenului, pe lângă alte probleme pe care le vor crea sănătății.

Limitează expunerea la apă fierbinte și produse dure cu pielea

Apa fierbinte și produsele agresive pot duce la uscarea și iritarea pielii. Ar trebui să încerci să limitezi, pe cât posibil, expunerea la apă fierbinte atunci când te speli pe față, și pe corp în general, dar și să utilizezi produse de curățare blânde și fără parfum. De asemenea, evită frecarea pielii cu prosopul, deoarece aceasta se va irita.

Utilizează un umidificator

Utilizarea unui umidificator poate ajuta la menținerea pielii hidratate, mai ales în timpul sezonului rece. În această perioadă, din cauza dispozitivelor de încălzire din locuințe, aerul tinde să fie foarte uscat. Aerul uscat este una dintre cauzele pierderii umidității de către piele. Așa că umidificatoarele ajută la menținerea nivelului de umiditate din aer și la prevenirea uscării pielii.


Pe lângă cele cinci sfaturi prezentate mai sus, există alte modalități pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă. Evită fumatul și consumul excesiv de alcool, deoarece acestea pot duce la deshidratarea pielii. De asemenea, încearcă să eviți expunerea la soarele puternic și, atunci când ieși din casă, folosește o cremă de protecție solară. Dacă ții cont de toate aceste recomandări, pielea ta va fi frumoasă, hidratată și sănătoasă.

Sursa foto: Freepik

Împărtășește-ți dragostea