Cum să porți pandantivele pentru coliere în funcție de decolteu?

Share your love

Alegerea pandantivelor potrivite pentru colierul tău depinde în mare măsură și de tipul decolteului pe care îl ai. În acest articol, îți vom oferi sfaturi și recomandări utile în ceea ce privește combinarea acestora, astfel încât să ieși evidență în mod pozitiv cu orice ocazie. Descoperă în continuare ce pandantiv este ideal în funcție de decolteu!

Cum alegi pandantivul pentru colier potrivit

Pentru a reuși să îți accesorizezi în mod corespunzător ținuta, unul dintre criteriile de care trebuie să ții cont este tipul decolteului. Lungimea colierului și pandantivul ales pentru acesta reprezintă un aspect important, care va avea un mare impact asupra lookului tău final. Iată ce îți propunem:

  1. Pandantive pentru bluze pe gât

Dacă, în timpul sezonului rece, ai ales să porți o maletă sau un pulover tricotat tip turtleneck, pandantivele cu pietre strălucitoare reprezintă o alegere excelentă pentru a-ți completa ținuta! Asigură-te numai că lanțul pentru care ai optat este suficient de larg, astfel încât să se așeze frumos în jurul gulerului bluzei tale. 

Un colier cu pandantiv strălucitor și viu colorat va atrage atenția asupra zonei gâtului, chiar dacă ai vrut să te protejezi astfel de temperaturile scăzute. Ține cont și de paleta cromatică a ținutei tale și optează pentru un pandantiv în nuanțe similare sau complementare pentru a-ți accesoriza perfect outfitul!

  1. Pandantive pentru decolteu în V

Atunci când porți o bluză, un tricou, o cămașă sau chiar o rochie cu decolteul în formă de V, este indicat să alegi un colier cu un pandantiv de mici dimensiuni, care să nu acopere în mod nenecesar spațiul creat în zona pieptului. Evită modelele extravagante sau cu multe pietre strălucitoare și, în schimb, optează pentru o variantă cât mai finuță, în nuanța argintiu sau rose gold.

Deoarece zona decolteului este deja frumos evidențiată de articolul vestimentar purtat, un colier cu pandantiv supradimensionat nu ar face altceva decât să cauzeze un contrast inestetic cu restul ținutei și să o vulgarizeze. Un alt sfat util în acest caz este să alegi un colier care are și el formă de V.  

  1. Pandantive pentru decolteu rotund

Cele mai multe articole vestimentare din categoria casual oferă un decolteu rotund, iar aceasta este și una dintre cele mai permisive forme în ceea ce privește accesorizarea. Alege să porți un colier rotund, stil choker, care să nu depășească foarte mult zona gâtului. Astfel, vei vrea o continuitate plăcută în partea de sus a corpului.

În ceea ce privește pandantivul ales, îți recomandăm să ții cont și de imaginea pe care vrei să o transmiți. Dacă ești o fire mai contemplativă sau misterioasă, un pandantiv în formă de lună și stele sau o carte s-ar potrivit de minune într-un outfit casual. Pe de altă parte, dacă porți o ținută puțin mai elegantă, adaugă un pandantiv cât mai simplu, care să te reprezinte. 

În cazul bluzelor și rochiilor fără bretele, forma colierului poate varia de la V la rotund sau stil choker. Claviculele îți vor fi frumos evidențiate de oricare dintre aceste opțiuni, atât timp cât ții cont și de culorile regăsite în ținută. Ține cont de recomandările noastre și achiziționează toate pandantivele care îți sunt pe plac, astfel încât să ai numeroase opțiuni la dispoziție! 

Împărtășește-ți dragostea