Cum se aleg cele mai bune pubele gunoi pentru colectare selectiva in anul 2023?

Share your love

Ecologia devine din ce in ce mai mult o prioritate pentru comunitatile, persoanele si companiile noastre. Prin urmare, pubelele de gunoi pentru colectare selectiva sunt ideale pentru a contribui in mod voluntar la aceasta problema contemporana si responsabila. Un obiect simplu la prima vedere, alegerea celor mai bune pubele gunoi pentru colectare selectiva este mai dificila decat pare. Aspectul, dimensiunea, capacitatea, numarul de compartimente sunt toti parametrii care trebuie luati in considerare, pentru a numi doar cativa dintre ei.

Cum se aleg cele mai bune pubele gunoi pentru colectare selectiva?

Exista o serie de caracteristici si proprietati care reprezinta o garantie a unei bune calitati si care vor permite alegerea celei mai bune pubele gunoi pentru colectare selective.

Spre deosebire de pubela clasica cu un singur compartiment, pubela selectiva simplifica reciclarea deseurilor. Cu 2 sau 3 compartimente diferite, este acum usor sa se arunce deseurile separat. Cosul de gunoi pentru colectare selectiva este cu adevarat cosul de gunoi al viitorului. Intr-adevar, poate fi adaptata la numeroase utilizari si tipuri de gospodarii, si chiar si la birou, deoarece oferta este atat de completa.

In plus, o pubela pentru colectarea selectiva a deseurilor isi poate gasi locul in bucatarie, in garajul persoanelor fizice etc. Alegerea culorilor si a produselor trebuie sa fie adaptata in consecinta.

Sub chiuveta, incorporata sau pe podea?

Aceasta este prima intrebare care trebuie pusa. Fie ca exista spatiu in afara mobilierului, fie ca este potrivita o pubela de separare a deseurilor montata pe podea. De obicei, aceasta are pedale pentru a deschide compartimentul (compartimentele).

Sau, daca nu exista suficient spatiu sau daca pur si simplu se doreste asta, pubela gunoi pentru  colectare selectiva a deseurilor poate fi amplasata intr-un dulap. Vorbim de o pubela de gunoi sub chiuveta pentru ca acesta este, in general, spatiul pe care il va ocupa. 

Numarul de compartimente

Deseurile pot fi impartite in doua categorii principale:

– deseurile zilnice, cum ar fi deseurile fermentabile, ambalajele sau hartia/cartonul.

– Deseuri exceptionale, cum ar fi uleiul uzat, bateriile, aparatele electrocasnice si deseurile de exterior.

Pe scurt, deseurile de zi cu zi sunt obisnuite, voluminoase si nu foarte dense. Acesta este tipul de deseuri pentru care trebuie estimat volumul care trebuie sortat in fiecare zi si care isi va gasi locul in cosul de sortare selectiva. 

Deoarece utilizarea cea mai frecventa este sortarea deseurilor zilnice degradabile sau fermentabile, pe de o parte, si a ambalajelor, pe de alta parte, 2 pubele vor fi suficiente. Daca trebuie sortata si hartia/cartonul, se va alege o pubela pentru deseuri selective cu 3 compartimente. In cele din urma, se recomanda sa se aleaga compartimente cu pubele detasabile pentru a reduce daunele provocate de ruperea liniei pubelei.

Capacitate in litri

Atunci cand se alege un cos de gunoi selectiv, este esential sa se ia in considerare problema volumului, care se poate alege in functie de numarul de persoane din locuinta. 

-1 sau 2 persoane: aproximativ 30 de litri in total, adica pubele de 10 sau 15 litri.

– 3 pana la 4 persoane: aproximativ 40 de litri in total, adica pubele de 15 litri sau mai mult.

– mai mult de 5 persoane: 50 de litri sau mai mult, si un volum al pubelelor fermentabile de cel putin 20 de litri.

Calitatea de fabricatie

Materialul unui cos de gunoi selectiv joaca in mod necesar un rol esential. Pe de o parte, pentru aspect, pentru ca acum ne dorim o pubela care sa poata fi integrata cu usurinta intr-un decor.

Împărtășește-ți dragostea