Rochia de seara si forma corpului – Ce tip de rochii ti se potrivesc in functie de forma corpului?

Share your love

Evenimentele speciale, precum nuntile, botezurile, petrecerile sau intalnirile corporate sunt prilejuri importante din viata noastra, care cer pregatire atat din punct de vedere emotional, cat si fizic. In aceste momente, toata lumea isi doreste sa arate impecabil si sa fie in centrul atentiei. Pentru femei, un element esential al pregatirii pentru astfel de evenimente este alegerea unei rochii de ocazie care sa le puna in valoare silueta si personalitatea.

Alegerea piesei perfecte poate fi o provocare, mai ales atunci cand exista o varietate mare de modele si stiluri disponibile. Este important sa alegi o rochie care sa se potriveasca atat cu ocazia, cat si cu forma corpului tau. In timp ce anumite stiluri pot fi potrivite pentru unele corpuri, acestea pot sa nu fie la fel de flatante pentru altele.

Tipuri de rochii pentru diferite forme ale corpului

Fiecare femeie este frumoasa, indiferent de formele pe care le are. Piesele vestimentare elegante sunt de nelipsit din garderoba unei femei, asa ca poti achizitiona oricand rochii de ocazie de pe StarShinerS.ro, care pune la dispozitie modele pentru toate gusturile. Iata ce se potriveste cel mai bine formei corpului tau:

·         Forma de corp clepsidra – aceasta este o forma echilibrata, cu o talie definita, mai mica decat umerii si soldurile, acestea din urma avand dimensiuni similare. Pentru acest tip de corp, rochiile cu croiala tip sirena, rochiile cu talie inalta sau rochiile cu linie A sunt cele mai recomandate, deoarece pun in evidenta talia si subliniaza formele feminine bine definite. Cu toate acestea, orice model poate fi potrivit pentru aceste norocoase.

·         Forma de corp trapez – aceasta este una cu umeri mai ingusti decat soldurile si cu o talie mai lata. Pentru ea, rochiile cu talie joasa, cele cu bretele subtiri si cu decolteu in V sunt recomandate pentru a atrage atentia asupra partii superioare a corpului si pentru a echilibra proportiile.

·         Forma de corp para – la fel ca in cazul formei de corp trapez, aceasta este una in care umeri sunt mai ingusti decat soldurile, insa talia nu este lata, ci bine definita. Pentru aceasta forma de corp, rochiile care evidentiaza talia sunt perfecte. De asemenea, rochiile cu croiala tip A, cu decolteu in V si rochiile cu talie inalta sunt recomandate pentru a sublinia talia si pentru a crea o proportie echilibrata intre partea superioara si inferioara a corpului.

·         Forma de corp dreptunghiular – aceasta are dimensiuni similare in zona umerilor, taliei si soldurilor. Pentru aceasta, rochiile cu croiala tip sirena, cele cu decolteu in V si cu talie inalta sunt cele recomandate pentru a crea iluzia de talie mai mica si pentru a evidentia formele feminine.

·         Forma de corp rotund – pentru o persoana cu o forma rotunda a corpului, este important sa se aleaga o rochie care sa ofere iluzia unei talii definite. Prin urmare, o rochie cu o linie a taliei sub bust sau chiar in partea superioara a taliei poate fi o optiune excelenta. Cele care sunt stranse in partea superioara si se extind in jos intr-o rochie dreapta sau intr-o rochie evazata pot oferi un efect frumos.

Indiferent daca alegi o piesa cu un croi clasic sau cu un design modern si indraznet, rochia trebuie sa-ti ofere o senzatie de incredere si sa-ti puna in valoare personalitatea si farmecul natural. De asemenea, este important sa-ti amintesti ca o rochie de ocazie nu este doar un obiect vestimentar, ci si o expresie a sinelui si a felului in care vrei sa fii perceputa de ceilalti.

 Sursa foto: freepik.com 

Împărtășește-ți dragostea