Sfaturi pentru alegerea băuturilor în funcție de stilul și tema nunții

Share your love

Planificarea unei nunți poate fi o provocare, iar alegerea băuturilor potrivite poate adăuga o presiune suplimentară. În articolul nostru, veți descoperi sfaturi esențiale pentru alegerea băuturilor, în funcție de stilul și tema evenimentului. Vom oferi orientări practice pentru a alege pachetul de băuturi perfect, fie că aveți 200 sau 300 de invitați. 

Băuturi alcoolice pentru nuntă

Selectarea tipurilor de băuturi alcoolice pentru nuntă de la Nitelashop.ro este un aspect esențial în planificarea unei nunți. În funcție de stilul și tema evenimentului, se poate alege între diferitele tipuri de băuturi alcoolice disponibile. 

  • Vinul este una dintre cele mai populare opțiuni, cu variantele de vin alb, roșu și rose care se potrivesc în diverse situații.
  • Șampania este o alegere elegantă și festivă pentru momentele de sărbătoare, în timp ce whisky-ul adaugă o notă de rafinament și se potrivește în special cu oaspeții mai în vârstă.
  • Berea este o opțiune mai casual și este preferată în special la nunțile informale sau tematice.
  • Cocktailurile sunt o alegere versatilă, oferind o gamă largă de opțiuni și stiluri care pot fi personalizate în funcție de preferințele invitaților.


Considerarea preferințelor invitaților este un aspect deosebit de important în alegerea băuturilor alcoolice pentru nuntă. Este recomandat să se țină cont de vârstă și gusturile invitaților pentru a oferi o selecție variată și apreciată de toți. Invitații mai tineri ar putea prefera cocktailurile, care pot fi personalizate și servite într-o gamă largă de arome și stiluri. Oaspeții mai în vârstă ar putea aprecia mai mult un vin bun sau un pahar de whisky, care pot adăuga o notă de eleganță și rafinament evenimentului.

Sezonul și meniul sunt factori importanți în selecția băuturilor alcoolice pentru nuntă. Este recomandat să se țină cont de sezon și să se ofere băuturi care se potrivesc cu vremea și atmosfera evenimentului. În timpul verii, băuturile răcoritoare și ușoare, cum ar fi vinul alb sau rose, berea sau cocktailurile cu fructe, sunt o alegere potrivită. În timpul iernii, vinul roșu, whisky-ul sau coniacul pot fi mai potrivite și pot aduce o notă de căldură și rafinament evenimentului. Băuturile alcoolice ar trebui să completeze mâncarea servită, astfel încât să se creeze o armonie între acestea.

Pachetul de băuturi pentru o nuntă cu 200 de invitațiAlegerea tipurilor de băuturi
Pentru a avea un pachet cu băuturi de nuntă pentru 200 de persoane echilibrat, este important să luați în considerare varietatea. Trebuie să existe ceva pentru fiecare gust, așa că lăsați-vă ghidați de profilul invitaților și de meniul ales. În mod tradițional, se recomandă să aveți atât vin roșu, cât și vin alb disponibile, pentru a satisface preferințele tuturor. 

De asemenea, nu uitați de bere, care este o alegere populară și poate fi oferită în mai multe sortimente. Pentru a satisface și gusturile celor care preferă băuturile tari, puteți alege câteva tipuri de alcool tare, cum ar fi whisky, vodkă sau gin. Așadar, o combinație de vinuri, beri și băuturi alcoolice tari va asigura o varietate adecvată pentru nunta dumneavoastră.

Cantitatea de băutură necesară
O altă considerație importantă în alegerea pachetului de băuturi pentru o nuntă cu 200 de invitați este cantitatea de băutură necesară. Este esențial să estimați corect câtă băutură veți avea nevoie pentru a vă asigura că nu veți rămâne fără în timpul evenimentului.

Un punct de plecare bun ar fi să estimați că fiecare invitat va consuma în medie 2-3 băuturi pe oră. Acest lucru poate varia în funcție de preferințele invitaților și de durata evenimentului. Este mai bine să fii precaut și să asiguri o cantitate suficientă pentru a evita să rămâneți fără băutură în timpul petrecerii.


Pachetul de băuturi pentru o nuntă cu 300 de invitați

Iată cum să te raportezi la un pachet cu băuturi de nuntă pentru 300 de persoane:

Cantitatea de băutură necesară: Luând în considerare numărul mare de invitați, este esențial să se calculeze corect cantitatea de băutură necesară. Se estimează în general că fiecare invitat va consuma aproximativ două pahare de băutură pe oră. Astfel, pentru o nuntă cu 300 de invitați care durează 8 ore, ar fi nevoie de aproximativ 4800 de pahare de băutură. Aceasta înseamnă că trebuie să aveți în vedere și reumplerea constantă a stocului de băuturi pentru a evita epuizarea acestora în timpul evenimentului.

Varietatea de băuturi: Este important să se ofere o selecție variată de băuturi pentru a satisface toate gusturile. Aceasta ar trebui să includă băuturi alcoolice (vin alb, vin roșu, bere, șampanie pentru toast și, eventual, alcooluri tari pentru barul open), precum și băuturi non-alcoolice (apă, sucuri, cafea). Este recomandat să aveți o gamă diversificată de vinuri, inclusiv opțiuni pentru cei care preferă vinurile dulci sau seci. De asemenea, puteți lua în considerare și oferirea unui cocktail special pentru a adăuga un plus de originalitate evenimentului.

Prin acest articol, am oferit o serie de sfaturi și recomandări despre alegerea băuturilor în funcție de stilul și tema nunții. Am discutat despre variantele de pachete de băuturi potrivite pentru diferite dimensiuni de nuntă, ajutându-vă să luați decizia corectă. Nu uitați că o nuntă de succes este rezultatul unei planificări atente!  

Împărtășește-ți dragostea