Toamna aceasta răsfață-ți tenul cu măști hidratante 

Share your love

Toamna aceasta răsfață-ți tenul cu măști hidratante 

Fiecare schimbare de anotimp adaugă sau elimină anumiți pași din rutina de îngrijire a pielii. Toamna vei resimți nevoia de a adăuga o cremă mai hidratantă și vei dori să incluzi cât mai multe măști în rutina săptămânală. Recomandarea specialiștilor este de a folosi întotdeauna măști din comerț în detrimentul celor făcute acasă. Nu poți controla modul în care reacționează anumite ingrediente și chiar dacă folosești alimente, acestea pot provoca reacții adverse în momentul în care sunt puse pe piele. 

Din fericire, în comerț există sute de măști din care poți alege, iar toamna aceasta îți recomandăm să incluzi în rutina ta de îngrijire măștile hidratante. Pot fi folosite ori de câte ori simți nevoia și ar fi bine să alternezi măștile, pentru a te bucura de cât mai multe ingrediente benefice pielii. În continuare, îți vom prezenta câteva dintre ingredientele de nelipsit din măștile hidratante pe care le poți folosi toamna aceasta. 

Acidul hialuronic 

Acidul hialuronic poate fi considerat un ingredient „vedetă” când vine vorba despre îngrijirea pielii. Acesta hidratează foarte bine orice tip de piele, având în vedere că moleculele sale ajută la reținerea apei în straturile superficiale ale pielii. Astfel, ori de câte ori îți simți pielea deshidratată, optează pentru o masca faciala de tip șervețel cu acid hialuronic ca ingredient principal. Chiar dacă pe mască scrie să stai un anumit număr de minute, nu este obligatoriu să o dai jos fix după acel interval. Te poți bucura de mască până începi să simți că se usucă. Foarte important, după ce ai dat jos masca de tip șervețel, aplică o cremă hidratantă pentru a sigila în piele acidul hialuronic și pentru a te bucura mai mult timp de o piele ce se simte excelent. 

Aloe Vera 

Aloe Vera este un alt ingredient cosmetic de care poate beneficia orice tip de ten. Se poate folosi și în momentele în care îți simți tenul iritat sau sensibilizat din diverse motive. Astfel, pentru a te bucura de hidratare și calmare, poți opta pentru o mască de tip șervețel cu aloe vera și acid hialuronic. După câteva minute de relaxare, timp în care masca își va face efectul, vei simți cum tenul se simte mai calmat, mai hidratat și chiar va arăta mai sănătos. La final, după îndepărtarea măștii, aplică o cremă hidratantă adecvată tipului tău de ten. 

Madecassoside

Este unul dintre ingredientele întâlnite mai ales în ritualurile de îngrijire ale persoanelor care locuiesc în Asia. Madecassoside are rolul de a calma pielea iritată, de a reduce roșeața și inflamația și de a hidrata eficient orice tip de ten. Ori de câte ori ai ocazia, alege o mască de tip șervețel cu acest ingredient și vei observa diferența în ceea ce privește felul și modul în care arată tenul tău.  

Extractul de orez 

Probabil este unul dintre ingredientele pe care nu te-ai aștepta să le regăsești în maștile hidratante, însă după ce îl vei folosi, te vei convinge de proprietățile benefice asupra pielii. Extractul de orez are efect calmant asupra tenului și hrănește țesuturile superficiale ale pielii. Dacă vei utiliza constant măști cu extract de orez, în timp vei putea observa că tenul tău pare mai elastic și cu o culoare mai uniformizată. De obicei, extractul de orez să regăsește în măștile la tub, ce au în compoziție și alte ingrediente perfecte pentru piele, cum ar fi niacinamide, acid hialuronic și diverse uleiuri vegetale cu rol emolient. 

Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele vedetă ce ar trebui să se regăsească în măștile pe care le folosești toamna aceasta. Orice tip de ten are nevoie de hidratare, așa că oferă pielii tale măști ori de câte ori simți tenul uscat și deshidratat. 

Sursa foto: Shutterstock

Împărtășește-ți dragostea