4 trucuri simple care te ajută să-ţi ascunzi imperfecţiunile

Share your love

Fiecare dintre noi avem părţi ale corpului şi ale feţei care nu sunt tocmai pe placul nostru. Din fericire, avem la dispoziţie o serie întreagă de produse şi trucuri pe care le putem folosi pentru a ne masca sau schimba. 

În ultimii ani, se discută tot mai des despre iubirea de sine, acceptarea defectelor şi îmbrăţişarea acestora. Acest lucru este necesar, dat fiind efectele mai puţin benefice ale reţelelor sociale şi impactul acestora asupra imaginii de sine. 

Deoarece majoritatea defectelor sunt în imaginaţia noastră, putem apela cu încredere la o serie întreagă de trucuri şi produse, pentru a ne masca imperfecţiunile. Fie că este vorba despre un nas mai lat, câteva coşuri sau despre cearcăne, toate acestea pot fi remediate cu ajutorul produselor potrivite şi a unor tehnici speciale. 

Iată câteva moduri rapide şi inteligente de a-ţi ascunde defectele, folosind câteva trucuri:

  1. Conturarea feţei

Dacă simţi că trăsăturile feţei tale nu sunt suficient de bine definite sau ai dori să ai nasul mai subţire ori bărbia mai bine conturată, nu este nevoie să apelezi la intervenţii chirurgicale invazive şi costisitoare. Învăţarea câtorva tehnici de bază ale conturului feţei te poate ajuta să obţii temporar forma dorită. De exemplu, poţi ascunde un nas prea mare sau poți ascuţi pomeţii prea puţin definiţi cu ajutorul unui fond de ten cu o nuanţă mai închisă. În schimb, poți atrage atenția asupra unor zone specifice folosind pudră și chiar un corector deschis la culoare.

  1. Gene mai lungi şi sprâncene definite

Am văzut acele seruri fără prescripție medicală care promit gene groase și luxoase. Însă, prea puţini dintre noi am putut observa şi rezultate notabile. Cea mai simplă modalitate de a avea gene mai lungi sau mai voluminoase este să foloseşti o mascara adecvată. Pentru un efect mai mare, poţi apela la o pereche de gene false care, cu ajutorul unui lipici gene de calitate, pot fi folosite fie câteva ore, fie câteva zile. 

Dacă îți doreşti sprâncene mai pline, vizibil arcuite, poţi apela la micropigmentarea acestora (pentru un efect de lungă durată) sau la un fard special pentru sprâncene (pentru un efect de câteva ore). Dacă nu eşti tocmai o fană a procedurilor cosmetice sau pur şi simplu nu te deranjează să-ţi stilizezi zilnic sprâncenele, poţi folosi cu încredere fardul, gelul sau creionul de sprâncene. 

  1. Ascunderea micilor imperfecţiuni

Cei mai mulți dintre noi avem imperfecțiuni în piele, cum ar fi petele pigmentare sau coşurile. Dacă te confrunţi cu una din aceste probleme, ai nevoie de un concealer de calitate. Alege o culoare potrivită tenului tău şi foloseşte-l cu încredere, pentru a ascunde micile imperfecţiuni. Trebuie să ai grijă să utilizezi o cantitate potrivită pentru a nu încărca inutil faţa şi a nu risca să se strângă. Foloseşte-l după ce ai aplicat fondul de ten şi, pentru un mai mare control, poţi întrebuința o pensulă specială. 

  1. Mărirea buzelor

Persoanele care au buzele subţiri consideră că au un defect, devenind deseori complexate. Dacă îţi doreşti să ai buze mai voluptoase, există, ca de obicei, opţiunea unei intervenţii la medicul tău estetician sau să apelezi la tehnici non-invazive, care să aducă efectul dorit, pentru o perioadă scurtă de timp. Mai întâi, periază buzele cu o periuţă de dinţi pentru a îndepărta pielea moartă şi pentru a crea fluxul de sânge. Aplică un balsam de buze pentru a le hidrata în profunzime. Apoi, ține cont de câteva trucuri simple de machiaj: poţi folosi fondul de ten pentru a evidenția zona din jurul buzelor, apoi realizează un contur puţin peste linia naturală a buzelor și, la final, aplică un gloss pentru strălucire (găseşti pe piaţă inclusiv produse care dă volum buzelor, deci nu ezita să le testezi). 

Fiecare dintre noi avem trăsături fizice care nu ne sunt tocmai pe plac. Nu lăsa aceste detalii să îţi afecteze stima de sine, deoarece ai mult mai multe calităţi de care să te bucuri şi, în plus, ai la dispoziţie o mulţime de produse şi trucuri de care te poţi folosi pentru a masca micile imperfecţiuni. 

Sursa foto: Shutterstock 

Împărtășește-ți dragostea