Beneficiile pentru sănătate ale fructelor Aronia

Share your love

Aronia este un tip de arbust originar din America de Nord, care acum este cultivat în Europa de Est. „Aronia” se referă în general la boabele care cresc pe arbust. Aceste fructe de aronia sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de chokeberries datorită efectului lor ascuțit, de uscare a gurii.

Fructele de Aronia pot fi consumate proaspete de unul singur sau folosite că ingredient în alimente, cum ar fi plăcinte, sucuri și ceai.

Se spune că boabele au multe beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți anti-cancer.

Multe dintre beneficiile propuse de aronia pentru sănătate sunt legate de conținutul ridicat de substanțe nutritive numite polifenoli. O revizuire din 2015 în Food Technology & Biotechnology a menționat că cercetările anterioare au constatat că aronia avea cel mai mare conținut de polifenoli din 143 de plante. În acest articol, ne uităm la unele dintre beneficiile posibile pentru sănătate ale aroniei, împreună cu dovezile pentru acestea. De asemenea, examinăm conținutul lor nutritiv și modul în care pot fi incluși într-o dietă.

Posibile beneficii ale aroniei pentru sănătate

Fructele de Aronia sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de chokeberries și sunt originare din America de Nord.

Efecte anti-cancer

Un studiu din 2004 a analizat efectele extractelor de struguri, aronia și afine în prevenirea dezvoltării cancerului de colon. Studiul a constatat că în timp ce toate extractele au inhibat creșterea a cancerului de celule, aronia a avut cel mai puternic efect. Un studiu din 2009 a constatat că un extract de aronia a contribuit la reducerea leziunilor celulare în legătură cu cancerul de san.

Autorii studiului au ajuns la concluzia că extractul de aronia să dovedit a avea calități protectoare la persoanele care suferă de cancer mamar.

Efecte antidiabetice

Cercetările par să susțînă efectele antidiabetice ale aroniei. Un studiu din 2015 efectuat la șobolani a constatat că un extract de aronia a contribuit la creșterea sistemului imunitar și la reducerea inflamației legate de diabet.

Sănătatea arterelor și a vaselor de sânge

Atât extractele de aronia, cât și cele de afine au ajutat la relaxarea țesutului, ceea ce ar permite îmbunătățirea fluxului sanguin. Acest lucru este important, deoarece multe boli cardiovasculare duc la întărirea arterelor și la reducerea capacității vaselor de sânge de relaxare. Acest lucru poate însemna, de asemenea, că tensiunea arterială scade.

Boabele Aronia ( Aronia melanocarpa) sunt fructele micului copac Aronia originar din estul Canadei și din estul Statelor Unite. Fructul este, de asemenea, un aliment bogat în proteine numit uneori Chokeberry sau Chokeberry negru. Este adesea confundat cu un fruct asemănător numit ciocolată.

Chiar dacă mulți descriu fructele de aronia că fiind prea astringente pentru a fi consumate, fructele sunt încă consumate în alimente și băuturi pentru presupusele sale beneficii pentru sănătate. Deși există unele studii care susțin utilizarea fructelor de aronia pentru o sănătate mai bună, nu toate afirmațiile de sănătate sunt susținute de știință.

Împărtășește-ți dragostea