Cadouri inspirate pentru evenimente speciale

Share your love

Cadouri inspirate pentru evenimente speciale

Sărbătorile, aniversările și petrecerile sunt ocaziile perfecte de a ne întâlni cu cei dragi, familie și prieteni și pentru a face cadouri. Însă, de cele mai multe ori, alegerea cadoului potrivit este o provocare, mai ales dacă ești în pană de idei sau persoana căreia urmează să îl oferi un dar are gusturi ieșite din tipare. Pentru toate aceste situații, există cadouri universal apreciate de către oricine, cu care vei merge întotdeauna la sigur.

De exemplu, te poți orienta către cadouri simbolice, care au o semnificație personală sau daruri practice, produse și accesorii pe care le folosim frecvent și care știm că ar aduce o bucurie persoanei care le primește. Putem opta pentru decorațiuni, accesorii, produse de machiaj sau îngrijire personală, dar și obiecte sau lucruri legate de pasiuni și hobby-uri.

Cadouri speciale pentru femei senzaționale

Legenda spune că nu dai niciodată greș dacă oferi unei femei haine, accesorii, bijuterii sau produse de înfrumusețare. Însă, sunt la fel de potrivite și obiectele de decor, cele legate de pasiuni sau chiar un card cadou de la magazinul preferat. Iată mai jos câteva sugestii:

  • Produse cosmetice și parfumuri – o idee de cadou perfectă pentru orice femeie este să îi oferi un parfum special, cu notele și aromele pe care știi că le poartă sau care crezi că i s-ar potrivi. De exemplu, parfumurile Tom Ford sunt definiția rafinamentului, a esențelor rare, cu nuanțe intense și rezistente. Deși alegerea aromelor care să reprezinte cât mai bine persoana respectivă poate fi dificilă, poți cere sfatul cuiva apropiat sau te poți consulta cu personalul din magazin. Poți opta de asemenea pentru produse de machiaj de cea mai bună calitate, ușor de aplicat și de purtat indiferent de ocazie.
  • O experiență de răsfăț – în cazul în care dorești să faci un cadou inedit unei femei speciale din viața ta, soției, mamei, sau mătușii, poți să te orientezi spre ceva mai puțin obișnuit. De exemplu, îi poți oferi experiența unei zile la spa, unde să se răsfețe cu tratamente și proceduri care să îi ofere o stare de bine.
  • Bijuterii – Dacă vrei să oferi în dar bijuterii, cele mai potrivite sunt cele care au o semnificație aparte, în cazul în care vrei să le dăruiești unei prietene, iubitei sau mamei. Poți opta și pentru piese neutre, dar clasice, dacă nu cunoști foarte bine preferințele persoanei respective.

Cadouri ideale pentru bărbați

Pentru bărbați se aplică aceleași reguli de apropiere ca și în cazul femeilor, atunci când dorești să oferi un cadou. Dacă plănuiești să faci un cadou deosebit unui bărbat apropiat, din familie sau din cercul de prieteni, alegerea cadoului nu va reprezenta o bătaie de cap, pentru că cel mai probabil îi cunoști gusturile și preferințele. Lucrurile se schimbă dacă urmează să oferi un cadou unei persoane pe care nu o cunoști foarte bine, prin urmare cadoul nu poate fi unul foarte personal. 

  • Un vin special – dacă ești în căutarea unui cadou cât mai neutru, poți oferi o sticlă de vin de colecție, mai ales dacă persoana respectivă are o pasiune pentru băuturi fine sau gusturi mai sofisticate. 
  • Dispozitive tech – un cadou potrivit pentru bărbați este de exemplu un smartwatch performant, creat pentru bărbații activi, pasionați de activitățile fizice. Pentru cei pasionați de tehnologie, poți opta pentru boxe portabile, căști sau accesorii pentru laptop și telefon. 
  • Accesorii pentru hobby-uri – orientează-te după ocupația pe care o are persoana respectivă sau întreabă pe cineva apropiat care îi sunt preferințele sau pasiunile. De exemplu, pasionații de fotografie pot primi în dar un aparat foto sau un obiectiv special.

Pentru bărbații apropiați din familie sau din cercul de prieteni, alegerea unui cadou potrivit este o sarcină mult mai simplă. Fie că alegi îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, un ceas sau obiecte care au legătură cu pasiunile lor, cu siguranță se vor bucura de darul primit. De asemenea, o idee potrivită de cadou inedit este o mini-vacanță, un weekend la munte sau într-o zonă turistică frumoasă din țară.

Deși momentul în care alegi un cadou poate fi unul destul de stresant, mai ales dacă nu cunoști foarte bine gusturile persoanei respective, există cadouri plăcute în mod egal de către toată lumea. Fie că optezi pentru parfumuri, accesorii, bijuterii sau produse de machiaj, vei aduce cu siguranță o bucurie persoanei căreia i le oferi.
Sursa foto: Shutterstock

Împărtășește-ți dragostea