Care este diferența dintre împrumuturile rapide și cele de consum?

Share your love

Deși ambele tipuri de împrumuturi vă oferă mijloacele financiare pentru a cheltui după cum credeți de cuviință, ele diferă pe mai multe puncte principale:

Modul în care derulează cererea

Împrumut rapid

Solicitarea pentru acest tip de împrumut pe termen scurt se poate face într-un birou, prin intermediul unui dispozitiv mobil sau printr-un consultant care vine la tine acasă. Cererea este depusă literalmente în câteva minute.

Documentul de care veți avea nevoie dacă decideți să solicitați un împrumut rapid este doar un act de identitate (desigur că trebuie să fie valabil). Celelalte informații pe care trebuie să le furnizați sunt referitoare la existența unui venit permanent și o adresă permanentă (nu sunteți obligat să furnizați anumite documente).

Împrumut standard

Solicitarea unui împrumut standard se face prin vizitarea unei sucursale a băncii și întâlnirea cu consultantul acesteia. După ce ai vorbit cu el, va trebui să pregătești un set de documente de furnizat și să aștepți câteva zile până când banca face verificările corespunzătoare și îți va spune dacă împrumutul tău este aprobat sau nu.

Modul de aprobare și utilizare a împrumutului

Credit rapid

Odată ce cererea dvs. este primită de compania de credit, aceasta efectuează o verificare rapidă de acolo, care de obicei implică doar verificarea istoricului creditului. Dacă totul este în regulă și nu există alt motiv pentru a vă refuza împrumutul, veți primi un răspuns pozitiv în decurs de o jumătate de oră. (De la depunerea cererii până la aprobarea împrumutului rapid). Plata sumei împrumutului aprobat are loc în aceeași zi.

Împrumut standard

Pentru ca cererea ta de împrumut să fie luată în considerare, trebuie să întocmești mai multe documente, dintre care cele mai importante sunt: ​​actul de identitate și un document care atestă că lucrezi având un contract de muncă de cel puțin 6 luni. În plus, va trebui să indicați cât de mult face parte familia dvs., care este venitul dvs. total, dacă aveți proprietăți pe numele dumneavoastră (imobile și bunuri mobile) și dacă aveți alte împrumuturi curente. Dacă aveți astfel de împrumuturi, va trebui să spuneți care este suma totală a tuturor pasivelor aferente acestor împrumuturi.

Inspecția care se efectuează pentru acest tip de împrumut este puțin mai amănunțită și poate dura de la una la câteva zile. Dacă sunteți aprobat, suma dvs. va fi transferată prin transfer bancar (cu excepția cazului în care aveți cerințe suplimentare privind modul de acordare a împrumutului)

Perioada de rambursare a creditului

Împrumuturi rapide

Am menționat deja de mai multe ori că împrumutul rapid este pe termen scurt și negarantat. Datorita faptului ca sunt acordate fără un studiu amănunțit si fara a necesita garanții, cuantumul creditelor este mai mic și trebuie rambursat într-un timp foarte scurt. De obicei, împrumutul pe termen scurt trebuie rambursat în una până la două – trei luni, iar împrumuturile în rate egale – până la un an – un an și câteva luni.

Credit bancar de consum

Aici situația este puțin diferită. Cu alte cuvinte, în funcție de mărimea împrumutului pe care l-ați folosit, îl puteți rambursa în câteva luni până la zece ani sau mai mult.

Sursă:  online-imprumuturi.ro

Împărtășește-ți dragostea