Ce este si cum practici Shibari?

Share your love

Ce este si cum practici Shibari?

Daca nu ai auzit pana acum despre aceasta practica si nu stii ce este shibari, in acest articol vei gasi cateva informatii care te vor ajuta sa descifrezi misterul. 

Shibari este o arta martiala cu reguli precise pe care este de preferat sa le cunosti pentru a evita orice accident.

Cum se practica Shibari?

Cu totii suntem putin „shibaristi”: cine nu si-a legat niciodata mainile partenerului cu o bentita de satin sau o curea pentru cateva senzatii in plus sub plapuma? Dar intre jocul dragostei si practica concreta a sclaviei, exista o rapa.

Evident, aceste tehnici nu trebuie practicate niciodata sub influenta drogurilor sau a alcoolului. Imagineaza-ti pentru o clipa un karateka, sub influenta alcoolului, facand o demonstratie.

Apoi, este necesar sa se cunoasca punctele sensibile ale corpului uman, cum ar fi nervii radial (bratul) si humeral (piciorul). Zdrobirea oricaruia dintre acesti nervi poate provoca paralizia membrelor, in cel mai bun caz temporara sau in cel mai rau caz permanenta.

Latul este de asemenea interzis, Shibari folosind doar noduri, adica un nod care nu se misca si nu aluneca pe franghie. Tocmai din acest motiv este indicat sa se foloseasca doar franghii de canepa sau iuta care vor fi in acelasi timp flexibile si robuste, cu o puternica putere de frecare ramanand in acelasi timp „moi” in contact cu pielea. Folosind un alt material, ar putea provoca rani prin alunecarea pe epiderma, in special nailon.

De asemenea, este obligatoriu sa ai la indemana o foarfeca suficient de puternica pentru a taia franghiile in caz de urgenta, cum ar fi atunci cand partenera/partenerul este intr-un atac de panica sau isi pierde cunostinta.

Corzile vor avea 6 pana la 8 metri lungime si 4 pana la 6 mm in diametru; pot fi facute sa marcheze pielea, dar nu trebuie sa o taie niciodata.

In fine, si acest punct este esential inainte de orice sedinta: este indicat sa discuti cu partenerul caruia ii vei lega sforile, sa cunosti clar limitele consimtamantului sau si, bineinteles, sa nu practici acte nedorite, in special nicio relatie sexuala fara consimtamant.

Shibari este atat o arta martiala, o tehnica de masaj, o forma de tantrism sau rit de initiere, chiar hipnotica pentru unii, si poate fi, de asemenea, sexuala sau erotica. 

Invata Shibari

Predarea acestei arte este impartasita de profesionisti sau entuziasti care te vor primi cu placere. Cand deschizi usa uneia dintre aceste scoli, nu te astepta sa vezi oameni imbracati in piele si latex cu bici sau psihopati infometati de sex. Nu, vei intalni barbati si femei in imbracaminte sport. Poate vecinul tau sau colegul tau de serviciu sau chiar seful tau care prefera sa fie legat pentru a scapa de stres. Vei fi surprins de numarul de cupluri care vin sa invete si sa se relaxeze cu franghiile. 

Împărtășește-ți dragostea