hidrocentrala

Cea mai mare hidrocentrala din lume

Share your love

Cea mai mare hidrocentrala din lume

Introducere

Cea mai mare hidrocentrala din lume se afla in China si se numeste Three Gorges. Intinsa pe un perimetru de 1,3 milioane de hectare, aceasta hidrocentrala genereaza o putere de 22.500 Megawatti (MW) si este considerata una dintre cele mai eficiente si bine realizate proiecte hidroenergetice din lume. Aceasta hidrocentrala se afla in raul Yangtze si a fost dezvoltata pentru a servi unui numar de 400 de milioane de locuitori ai Chinei. Aceasta hidrocentrala este singura de acest tip si dimensiune din lume si are nenumarate beneficii pentru China.

Istoricul Three Gorges

Proiectul hidroelectric Three Gorges a fost initiat in anul 1919 de catre civilizatia Zhou si a fost construit prima data in anul 2003. Initial, aceasta hidrocentrala a avut o capacitate de 18.200 MW, dar a fost extinsa in anul 2012 pentru a ajunge la un numar de 22.500 MW. A fost construita cu scopul de a furniza energie electrica pentru a servi intregii populatii chineze si de a imbunatati conditiile de viata ale populatiei. De asemenea, aceasta hidrocentrala a fost construita pentru a ajuta la controlul nivelului apei din raul Yangtze si, prin urmare, a imbunatati navigabilitatea acestuia.

Avantajele Three Gorges

Cea mai mare hidrocentrala din lume, Three Gorges, aduce nenumarate beneficii Chinei. Aceasta hidrocentrala genereaza suficienta energie pentru a asigura necesitatile energetice ale intregii tari si, prin urmare, a contribuit la cresterea economiei. Three Gorges a ajutat, de asemenea, la controlul nivelului apei din raul Yangtze si la navigabilitatea acestuia, ceea ce a facut posibila transportul si schimbul de marfuri pe acest traseu. De asemenea, aceasta hidrocentrala a ajutat la reducerea poluarii si a contribuit la dezvoltarea proiectelor de regenerare a apei.

Proiecte viitoare

Autoritatile chineze au planuri mari pentru viitorul Three Gorges. Proiectul a fost extins recent, iar autoritatile au planuri de a extinde capacitatea acestei hidrocentrale pana la 28 de megawatti. De asemenea, autoritatile s-au angajat sa construiasca un numar mare de proiecte de regenerare a apei din regiune, ce vor fi conectate cu hidrocentrala Three Gorges.

Impactul asupra mediului

In pofida beneficiilor aduse de Three Gorges, exista si unele efecte negative asupra mediului. Desi aceasta hidrocentrala a ajutat la reducerea poluarii si a mentinut nivelul apei din raul Yangtze, aceasta a dus si la inundarea multor zone din raul Yangtze si a distrus o multime de locuri de cultura si istorice. Poluarea apei din raul Yangtze a crescut, de asemenea, datorita acestei hidrocentrale si a dus la reducerea populatiei de pesti si la cresterea numarului de specii invazive.

Concluzie

In concluzie, Three Gorges este cea mai mare hidrocentrala din lume si a fost construita cu scopul de a furniza energie electrica populatiei chineze si de a imbunatati navigabilitatea raului Yangtze. Aceasta hidrocentrala ofera numeroase beneficii publice, cum ar fi reducerea poluarii si imbunatatirea conditiilor de viata, dar exista si efecte negative asupra mediului din cauza poluarii apei si a distrugerii locurilor de cultura si istorice. Autoritatile chineze au planuri de a extinde hidrocentrala Three Gorges, precum si de a construi proiecte de regenerare a apei, care sa ajute la reducerea poluarii si la regenerarea apei din regiune.

Împărtășește-ți dragostea