Cele mai bune metode de accentuare a ochilor

Share your love

Fără îndoială, nu există om care să nu aibă ochii frumoși. Tocmai pentru a scoate în evidență această trăsătură, ai la dispoziție diverse produse și tehnici ușor de pus în aplicare. Așa că de ce să nu le folosești ca să adaugi mai multă profunzime? Fiecare dintre metodele prezentate are același scop, de accentuare a ochilor, dar, cu siguranță, funcționează cel mai bine când sunt utilizate împreună ca să te bucuri pe deplin de efectul creat.

Focus pe gene

Te numeri printre persoanele cu gene scurte, blonde sau drepte? Ori chiar o combinație între aceste caracteristici despre care nu poți spune că se numără printre favoritele tale? Soluții există, rămâne să o alegi pe cea care ți se potrivește.

Dacă ai genele deschise la culoare, prima recomandare este să apelezi la vopsirea lor într-o nuanță mai închisă. Poți să alegi chiar negru ca să obții un contrast garantat care accentuează ochii. Vopsirea oferă rezultate vizibile și de durată. Dacă folosești și un clește pentru curbarea genelor în rutina de înfrumusețare, ai găsit formula perfectă pentru un aspect natural și îngrijit. De cele mai multe ori, s-ar putea să ajungi la concluzia că nu mai simți nevoia să folosești zilnic mascara.

Poți să optezi și pentru aplicarea unor gene false în zilele în care îți dorești un aspect mai deosebit sau când te pregătești pentru un eveniment. Cu un pic de exercițiu, vei deprinde îndemânare în aplicarea benzilor sau genelor individuale, iar volumul și alungirea pe care le obții merită cu siguranță efortul.

Cremă cu efect de iluminare

Hidratarea pielii din jurul ochilor nu trebuie ignorată, întrucât acest pas face parte dintr-o rutină eficientă de îngrijire. Cum altfel să le oferi ochilor tăi șansa să strălucească decât pe o bază hidratată, revitalizată și luminoasă?

Crema cu efect de iluminare pentru conturul ochilor se aplică pe pielea curată, sub ochi, pe pleoapa superioară și pe arcadă. Netezește liniile fine, ajută la reducerea semnelor de oboseală, îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii și creează contextul ideal pentru a scoate ochii în evidență

Tehnici de machiaj

Machiajul ochilor poate crea un efect superb de evidențiere și iluminare. Chiar dacă nu ești adepta unui machiaj încărcat, există câteva trucuri pe care le poți aplica astfel încât să îndrepți atenția asupra ochilor și să păstrezi un aspect natural.

Folosește o combinație de farduri în nuanțe mai deschise și mai închise pentru a adăuga profunzime în zona pleoapei. Conturul definește ochii, îi face să pară mai mari, mai accentuați sau mai misterioși, în funcție de tehnica și culorile utilizate. Folosește un ton mediu pentru pliul pleoapei, iar apoi continuă cu o nuanță mai închisă spre colțul exterior.

Un pic de iluminator într-o nuanță deschisă este extrem de eficient în a face zona ochilor să pară mai luminoasă. Folosește o pensulă de dimensiuni mici pentru a aplica un fard sidefat și a oferi o strălucire subtilă de-a lungul arcadei, sub linia sprâncenei, și în colțul interior al ochiului. Continuă aplicarea highlighter-ului pe tâmple și în punctul cel mai înalt al pomeților ca să conectezi machiajul ochilor cu machiajul feței. Acest truc ajută la crearea unui efect de lifting și evidențierea zonei ochilor.

Dintre tehnicile de machiaj merită amintită și linia de tuș a cărei putere de definire este de necontestat. Din păcate, atunci când nu urmează forma ochilor, aceasta poate crea efectul opus. Așa că este important să te documentezi sau să ceri sfatul unui specialist pentru a găsi varianta care ți se potrivește.

Așadar, accentuarea ochilor nu se face doar prin realizarea unui machiaj dramatic. Există variante de zi cu zi, produse și tehnici care te ajută să scoți în evidență frumusețea naturală fără prea mult efort. Permite celei mai expresive trăsături a feței să primească toată atenția pe care o merită.

Sursă foto: pexels.com

Împărtășește-ți dragostea