scoala

Cine a inventat scoala

Share your love

Istoria scolii

Cu multa vreme in urma, istoria scolii a inceput, iar ideea de a invata si de a impartasi cunostinte a fost de la inceput prezenta. Desi aceasta cale a invatarii a luat o forma diferita in diferite culturi, conceptul de a invata si de a impartasi cunostinte a ramas aceeasi.

In vremurile antice, invatamintul era la indemana numai aristocratilor si nobililor, cei mai buni dintre ei invatand cititul si scrierea, matematica, si alte cursuri. In aceasta perioada, cele mai vechi scoli au fost construite in India, Egipt, Grecia si Roma. Aceste scoli ofereau invatamint pentru cei cu educatie superioara si erau conduse de maestri.

Importanta scolilor romane

In timpul Imperiului Roman, invatamintul a devenit accesibil tuturor cetatenilor. In aceasta perioada, scolile conventionale au inceput sa se dezvolte si sa fie construite in intreaga Europa. Acestea erau condusa de dascalii de la biserica, care isi dezvoltau propria lor metoda de predare.

Educatia a devenit foarte importanta in aceasta perioada, deoarece cetatenii trebuiau sa stie cititul, scrierea si alte cunostinte esentiale pentru a-si administra propriile lor afaceri. Deoarece majoritatea cetatenilor erau analfabeti, scolile au inceput sa se dezvolte in intreaga Europa.

Dezvoltarea scolii in Evul Mediu

In Evul Mediu, scolile au continuat sa se dezvolte si sa se raspandeasca in intreaga Europa. In aceasta perioada, scolile s-au concentrat in special pe invataturile biblice, deoarece biserica era unul dintre cei mai influenti factori in acea vreme.

In aceasta perioada, scolile au fost impartite in doua categorii principale: scoli publice si scoli private. Scolile publice erau condusa de biserica si ofereau numai invatamint religios. Scolile private, pe de alta parte, erau conduse de profesori si ofereau invatamint in matematica, citit si scris, istorie, si alte discipline.

Raspandirea scolii in Evul Modern

In secolul al XVII-lea, invatamintul s-a raspandit in intreaga Europa si in America. In aceasta perioada, scolile au inceput sa se dezvolte si sa devina mai populare. In acest moment, invatamintul a devenit mai accesibil tuturor si a inceput sa fie folosit si in scoli.

Educatia a devenit si mai importanta in aceasta perioada, deoarece scolile au inceput sa se concentreze mai mult pe invataturile academice si pe disciplina. In aceasta perioada, scolile au inceput sa foloseasca metode mai moderne de predare, cum ar fi manualele si lecțiile.

Aparitia scolii moderne

In secolul al XIX-lea, invatamintul a inceput sa ia forma moderna si multi profesori au inceput sa foloseasca metode mai moderne de predare. In aceasta perioada, scolile au inceput sa se concentreze mult mai mult pe invataturile academice si au inceput sa foloseasca metode mai rigide de disciplina.

In acest moment, scolile au devenit mult mai organizate si eficiente, deoarece s-au folosit metode mai moderne de predare, cum ar fi manualele si lecțiile. In aceasta perioada, scolile au devenit si mai populare si incepusera sa devina un element esential al comunitatilor din intreaga lume.

Concluzie

Astfel, putem vedea ca istoria scolii a inceput cu mult timp in urma si a evoluat in timp. De-a lungul a mii de ani, conceptul de a invata si de a impartasi cunostinte a ramas aceeasi, si in cele din urma, a evoluat pana la forma moderna de invatamint. Desi cine a inventat scoala ramane un mister, scoala a continuat sa se dezvolte si sa evolueze intr-o forma moderna.

Împărtășește-ți dragostea