Cum se folosește corect balsamul de rufe pentru a prelungi viața hainelor preferate

Share your love

Cum se folosește corect balsamul de rufe pentru a prelungi viața hainelor preferate

Îți dorești să păstrezi hainele preferate în stare impecabilă mai mult timp? Balsamul de rufe este un ajutor important în îngrijirea delicată a țesăturilor. El nu doar că oferă un miros plăcut și o senzație de catifelare hainelor, ci și protejează fibrele țesăturilor și menține culorile vibrante o vreme mai îndelungată.

Cu toate acestea, modul în care utilizezi balsamul de rufe poate influența rezultatele dorite. De aceea, pentru a menține hainele ca noi mai multă vreme, este important să folosești corect balsamul de rufe.

Iată câteva sfaturi utile pentru a folosi balsamul de rufe în mod eficient!

Citește instrucțiunile de pe ambalaj

Fiecare brand sau tip de balsam de rufe poate avea propriile sale instrucțiuni de utilizare. Este, de aceea, recomandat să citești întotdeauna cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj. Pentru a obține cele mai bune rezultate, respectă indicațiile producătorului.

Folosește dozajul corect

O greșeală comună în folosirea balsamului de rufe este utilizarea unei cantități prea mari sau prea mici de produs. Prea puțin balsam nu oferă efectul dorit, iar prea mult poate lăsa reziduuri grase pe haine și poate afecta absorbția apei în țesături. De asemenea, prea mult balsam poate cauza și o scădere a eficienței mașinii de spălat. Nu depăși, așadar, cantitatea recomandată. 

În prezent, există mașini de spălat inteligente, care au funcții special concepute pentru a răspunde singure la întrebarea cat balsam pun in masina de spalat rufe și, de asemenea, cât detergent este necesar. Datorită multitudinii de funcții inovatoare pe care le dețin, aceste mașini sunt un aliat extrem de util, ce simplifică procesul de spălare a rufelor. Câștigi astfel mai mult timp pentru lucrurile care chiar contează pentru tine.

Nu aplica balsamul direct pe haine

Pentru a nu păta hainele, evită să aplici balsamul direct pe țesături. Adaugă-l în compartimentul destinat balsamului sau în compartimentul pentru clătire, în funcție de opțiunile mașinii tale de spălat.

Alege balsamul potrivit tipului de apă

Dacă în zona în care locuiești apa este dură, atunci alege tipuri de balsam anume concepute pentru acest tip de apă. Balsamul pentru apă dură conține aditivi care împiedică detergentul să lase depuneri și reziduuri pe haine.

Nu utiliza balsam pentru toate tipurile de țesături

Există câteva tipuri de haine pentru care nu este recomandat să folosești balsam. Aceste excepții includ:

 • Hainele din material impermeabil;
 • Hainele din fibre sintetice (precum microfibra);
 • Hainele pentru activități sportive;
 • Hainele pentru bebeluși;
 • Hainele din fibre naturale delicate (precum mătasea sau lâna).

Adaugă balsamul în momentul potrivit

Pentru a obține rezultate optime, adaugă balsamul în momentul potrivit din cadrul ciclului de spălare. Dacă mașina de spălat permite folosirea balsamului în faza de clătire, acesta va avea un efect mai eficient.

Bucură-te de beneficiile balsamului

Dacă urmezi întocmai sfaturile de folosire a balsamul de rufe, te poți bucura de cât mai multe dintre beneficiile pe care acesta le oferă hainelor tale, precum:

 • Senzația de moale și catifelat – fibrele țesăturilor devin mai pufoase, hainele se simt mai bine pe piele; 
 • Protecția împotriva uzurii – riscul de încurcare sau deteriorare a hainelor în timpul spălării este mult redus. De asemenea, prin stratul protector creat scad efectele adverse cauzate de frecare, uzură și expunerea la factorii externi;
 • Culorile vibrante – reduce pătrunderea agenților de decolorare, precum săpunul, detergentul sau clorul, și menține intensitatea culorilor, chiar și după mai multe cicluri de spălare;
 • Mirosul plăcut – aroma preferată și senzația de prospețime durează mai multe zile după spălare;
 • Ușurința la călcare – hainele sunt mai netede și mai ușor de călcat, deoarece fibra este mai moale și mai pufoasă;
 • Reducerea formării scamelor și a electricității statice – hainele arată mai bine și se simt mai confortabil în timpul purtării. 

Pentru a obține cele mai bune rezultate, asigură-te că utilizezi și dozezi balsamul de rufe în mod corespunzător. Simte-te confortabil și poartă cu încredere hainele iubite în fiecare zi!

Sursă foto: Freepik.com

Împărtășește-ți dragostea