De ce este important să ai o rutină de îngrijire a pielii

Share your love

Avem grijă de pielea noastră în fiecare zi, începând cu dușul de dimineață și terminând cu ritualul de fiecare seară, înainte de a merge la culcare. Îngrijirea corpului este o necesitate, care ne ajută nu doar să ne menținem pielea curată și sănătoasă, ci și intens hidratată și frumoasă. 

Igiena pielii presupune mult mai mulți pași, care ar trebui să devină o rutină. Doar astfel poți obține o piele strălucitoare și sănătoasă pentru cât mai mult timp. Adoptând câteva reguli simple de igienă a pielii, te vei simți minunat în fiecare zi. Iată care sunt cele mai importante reguli de care ar trebui să ții cont pentru o igienă impecabilă a pielii. 

Reguli pentru sănătatea pielii 

Deși săpunul este primul lucru la care ne gândim atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii, acestea nu sunt recomandate pentru corp sau pentru zonele intime. Săpunul este extrem de degresant și va elimina cantitatea de sebum de la suprafața pielii, lăsând-o uscată și ternă. 

De aceea, ne confruntăm de cele mai multe ori cu discomfort și mâncărimi și cu senzația de piele întinsă, semn că aceasta a devenit uscată. Pentru asta, este recomandat să folosești un produs care curăță delicat fața și corpul și ajută la refacerea barierei cutanate, lăsând-o hidratată, cum este riastil xerolact.

Deși abia așteptăm vacanța de vară, ca să ne bucurăm de razele soarelui, este important să știm că razele UV vor îmbătrâni pielea prematur și vor favoriza apariția petelor. Dacă urmează să petreci timp îndelungat afară, asigură-te că folosești o cremă cu factor de protecție solară, pentru a te proteja de efectele nocive ale soarelui. De asemenea, este important să îndepărtezi crema imediat ce ajungi acasă, făcând un duș călduț, și să te hidratezi corespunzător, cu o cremă potrivită tipului tău de piele.

Deși ignorate de cele mai multe ori, picioarele sunt predispuse la apariția ciupercilor și a mirosurilor neplăcute, fiind în majoritatea timpului acoperite. Picioarele pot transpira excesiv. Pentru a evita toate aceste efecte neplăcute, creează un ritual folosind produse specifice, benefice pentru pielea picioarelor.

Alege produse potrivite tipului tău de piele, din ingrediente cât mai naturale, care te vor ajuta să creezi o rutină benefică pentru pielea ta și pentru starea ta de bine. Cere sfatul specialiștilor dacă nu ești sigură cu privire la anumite tratamente, proceduri sau ingrediente și încearcă să îți creezi un obicei din a avea grijă de tine. 

Hidratează-te indiferent de vreme 

Este adevărat că hidratarea pleacă de la interior, însă poți avea grijă de pielea ta și invers, de la exterior către interior. Alege produse cosmetice cât mai hidratante, indiferent dacă este o lună călduroasă de vară. Pielea are nevoie de hidratare indiferent de anotimp, însă este esențială atunci când se răcește, iar pielea este expusă la frig și vânt. 

Este recomandat ca pentru brațe și picioare să folosești un lapte de corp lejer, cu un parfum cât mai delicat. Pentru zonele expuse în permanență la factorii externi, va fi nevoie să adaptezi tipul de cremă aplicată.

Tenul și mâinile sunt cele mai vulnerabile părți ale corpului, așa că au nevoie de o îngrijire special și de hidratare în profunzime. De aceea, sunt recomandate cremele grase, care mențin pielea elastică, dar și catifelată. 

Când organismul nu este hidratat suficient, acest aspect este vizibil la nivelul tenului, pielea devenind mult mai uscată și lipsită de strălucire. În momentul în care organismul este hidratat corespunzător, barierele de protecție sunt consolidate, ceea ce duce la prevenirea apariției efectelor nocive. De asemenea, produsele hidratante pot limita capacitatea anumitor bacterii și alergeni de a penetra pielea, iar asta înseamnă că pielea va fi protejată și catifelată.

Chiar dacă nu ne confruntăm cu probleme precum pete cauzate de expunerea la soare sau piele sensibila, este important să folosim produsele potrivite pentru curățarea și hidratarea pielii. Rutina zilnică de îngrijire permite pielii să beneficieze pe deplin și pentru o perioadă lungă de timp de beneficiile produselor de înfrumusețare.

Sursa foto: Shutterstock

Împărtășește-ți dragostea