De ce să îți hrănești bebelușul cu lapte praf organic

Share your love

Includerea laptelui praf în alimentația unui nou-născut poate contribui la susținerea dezvoltării sănătoase. Un studiu realizat asupra bebelușilor care au slăbit imediat după naștere a demonstrat că suplimentarea cu cantități mici de lapte praf a redus riscurile ca sugarii să fie respitalizați.

Totuși, mulți părinți, din dorința de a oferi bebelușilor cea mai naturală hrană posibilă, se tem că hrănirea cu lapte praf este exclusă. Dacă gândirea aceasta este valabilă și pentru tine, este timpul să iei în calcul laptele praf bio sau organic, așa-numita formulă organică pentru bebeluși. 

Laptele praf bio/organic este cea mai bună alternativă la laptele matern. În Europa, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) are cerințe extrem de stricte pentru formulele organice pentru bebeluși.

Sună prea frumos pentru a fi adevărat? Iată de ce laptele praf organic poate aduce beneficii bebelușului tău!

Formula organică poate suplimenta sau înlocui laptele matern

Laptele matern nu este adesea suficient pentru a satisface cerințele nutriționale ale unui bebeluș în creștere. Deci, dacă întâmpini probleme cu alăptarea bebelușului, nu ești singura. Experții sugerează hrănirea parțială sau integrală cu lapte praf dacă copilul tău:

  • Nu crește în greutate;
  • Are probleme în a se hrăni de la sân;
  • Sunt diagnosticați cu icter.

Multe mame au, de asemenea, probleme frecvente cu alăptarea. Și unele mame se confruntă cu dificultăți în a produce suficient lapte.

Dacă și tu ai astfel de probleme, nu dispera. Cea mai bună formulă de lapte praf pentru bebeluși, cum este lapte praf Topfer, poate oferi nou-născutului tău toți nutrienții de care are nevoie. Alegerea unei formule organice poate stimula și mai mult sănătatea bebelușului tău.

Formulele organice conțin ingrediente sigure

S-ar putea să te întrebi: ce înseamnă exact organic? Organic se referă la ingredientele unui produs și la felul în care fermierii le-au produs. EMA din Europa reglementează ce ingrediente sunt permise în produsele ecologice, bio.

De exemplu, formulele organice conțin puține sau deloc reziduuri de pesticide. Fermierii produc laptele praf organic/bio cu mai puține îngrășăminte și alte substanțe chimice toxice. De asemenea, nu va trebui să îți faci griji cu privire la organismele modificate genetic (OMG), deoarece toate produsele ecologice nu conțin așa ceva.

Agenția Europeană pentru Medicamente interzice companiilor producătoare să adauge zaharoză în formulele de lapte praf pentru sugari. Formulele organice europene pentru bebeluși, de asemenea, nu pot conține:

  • Caragenan (un extract de alge marine cancerigene folosit ca agent de îngroșare în unele formule de calitate scăzută)
  • Anumiți îndulcitori
  • Conservanți artificiali.
Împărtășește-ți dragostea