Cine poate purta aparat dentar si pentru ce perioada? 

Share your love

Cine poate purta aparat dentar si pentru ce perioada? 

Zambetul are un rol important in estetica fetei, motiv pentru care toti oamenii care merg la stomatolog au ca obiectiv obtinerea unui zambet frumos. Pentru a atinge insa acest obiectiv este necesar ca dintii sa fie mai intai sanatosi si corect aliniati. 

De aceea, unul dintre tratamentele realizate adesea intr-un cabinet stomatologic este cel de montare a unui aparat dentar. Acesta are rolul atat de a indrepta si alinia dintii strambi, cat si de a corecta pozitia maxilarului sau mandibulei. 

Cand este necesar un aparat dentar? 

Cu toate ca in trecut aparatul dentar era folosit, in special, in cazul copiilor, in prezent, tot mai multi adulti apeleaza la acest tip de tratament pentru a obtine zambetul pe care si-l doresc. In plus, varietatea de tipuri si modele de astfel de dispozitive medicale – printre care si unele invizibile – au facut ca aparatul dentar sa nu mai fie considerat un defect, un motiv de amuzament, ci a devenit chiar un accesoriu cool. 

De cele mai multe ori, aparatul dentar este recomandat de medicul dentist care observa ca pacientul fie are dintii inghesuiti sau incorect aliniati, fie are o muscatura nefireasca ori chiar dintii prea indepartati. Toate aceste probleme, netratate, pot duce la aparitia unor dureri articulare si chiar carii, din cauza accesului dificil in zone interdentale. 

Cui se adreseaza aparatul dentar? 

Orice pacient care se prezinta intr-o clinica stomatologica cu una dintre problemele enumerate mai sus are nevoie de un tratament ortodontic, cu aparat dentar, indiferent de varsta pe care o are.

Desi folosirea unui astfel de aparat in cazul copiilor poate avea rezultate mai eficiente si mai rapide, nici adultii nu se pot plange de rezultatele pe care le vor obtine daca urmeaza un astfel de tratament ortodontic. Important este ca pacientii sa respecte intocmai indicatiile medicului dentist ortodont, atat in ceea ce priveste igiena orala si ingrijirea dintilor, cat si a perioadei in care trebuie purtat aparatul dentar. 

In concluzie, oricine se confrunta cu dinti strambi sau aliniati incorect poate urma un tratament ortodontic, insa numai la recomandare medicului dentist. 

Împărtășește-ți dragostea