Funcționalitatea și caracteristicile dozatoarelor profesionale de bar

Share your love

Dozatoarele sunt echipamente concepute pentru turnarea și depozitarea diferitelor băuturi. Unitățile HoReCa folosesc aceste dispozitive în scopul de a oferi servicii prompte și de înaltă calitate pentru clienți. 

Proiectarea dozatoarelor pentru un bar și cafenea și echipamente similare ia în considerare caracteristicile importante ale acestora:

  • posibilitatea dozării precise a băuturilor, la unele modele această funcție chiar este programabilă;
  • funcție de control al temperaturii pentru răcire și încălzire;
  • capacitatea de a se conecta și la un distribuitor de apă;
  • dotarea cu filtre eficiente;
  • operarea simplă, inclusiv prin ecrane tactile;
  • funcția de stocare și distribuție simultană a diferitelor băuturi.

Un răcitor profesional de sucuri poate avea mai multe recipiente cu dispozitive de dozare plasate pe o singură bază cu o unitate de răcire centrală.

Pentru fabricarea celor mai multe dozatoare de băuturi se folosește sticla și oțelul inoxidabil. La baza dispozitivului pot exista și elemente decorative din metal vopsit și plastic cu protecție termică. Distribuitorul de apă rece (uneori chiar și caldă) este echipat cu un sistem de racordare la alimentarea cu apă.

Dozatoare pentru băuturi de calitate la prețuri accesibile

Compania TC Romania Crown Cool oferă modele diverse de dozatoare de băuturi pentru restaurante, baruri, cafenele, magazine, la prețuri competitive, cu posibilitatea pentru antreprenori de a alege dispozitivul ce le este necesar în funcție de mărime, funcționalitate și performanță. 

Specificații tehnice ale dozatoarelor pentru băuturi:

  • volumul și numărul recipientelor de lucru pot avea o capacitate între 2 – 40 litri și de la unul la mai multe recipiente în diverse combinații;
  • productivitate generală este în general de la 1 la 10 litri de băutură;
  • capacitatea de a furniza apă direct din alimentarea cu apă prin filtre speciale;
  • modele speciale de dispozitive pentru baruri și cafenele.

Avantajele și principiul de funcționare a dozatoarelor

Dozatoarele sunt deosebit de populare datorită rentabilității, caracterului practic și întreținerii simple ce o necesită. 

Principalele avantaje ale acestor dispozitive includ:

  • compactitatea – ocupă o suprafață mică;
  • umplerea ușoară cu lichide;
  • preț accesibil;
  • alimentarea cu apă rece și caldă.

Principiul de funcționare al dispozitivelor se bazează pe legile fizicii. Lichidul din rezervor curge spre exterior sub acțiunea gravitației. Pe recipient există un robinet, și o inscripționare ce indică volumul de lichid conținut în interior. 

Tipuri de dozatoare și scopul lor

Dozatoarele de băuturi variază ca mărime, formă, scop și metoda de instalare. Aparatele decorative pentru unitățile HoReCa sunt adesea realizate în forme diverse (paralelipipedică, balon, cub etc); plasticul alimentar sau sticla, plus metalul inoxidabil sunt folosite adesea ca materiale de construcție ale lor.

Funcționalitatea și caracteristicile de design ale acestor dispozitive diferă semnificativ. Depinde de cerințele de stocare pentru diferitele băuturi. În funcție de scop, acestea sunt împărțite în următoarele categorii:

  • pentru băuturi reci;
  • nectare și suc;
  • pentru băuturi alcoolice;
  • lapte, ciocolată caldă, cafea, ceai;
  • apă si altele.

Dispozitivele cu funcție de răcire au compartimente speciale pentru gheață. Lichidul din aparatele pentru băuturi calde este încălzit în recipientul încorporat, iar apoi se poate seta și menține independent temperatura dorită.

În funcție de metoda de instalare a dispozitivului, există dozatoare:

  • pentru podea;
  • pentru tejghea;
  • tip curgere.

Prima opțiune este utilizată pentru diverse unități de catering cu trafic ridicat. 

Al doilea tip include dispozitive mai compacte utilizate în cafenele, restaurante, baruri, precum și folosite pentru a vinde cafea în vânzările stradale. Această categorie include modele cu un volum de până la 30 de litri. 

Al treilea tip de dispozitive este instalat în apropierea sistemului de alimentare cu apă curentă.

Principalele criterii de alegere a dozatoarelor:

  • modul de proiectare;
  • volumul rezervorului;
  • numărul de rezervoare;
  • preț;
  • materialul carcasei;
  • disponibilitatea de funcționalități suplimentare.

Principalul lucru la care trebuie să acorzi atenție înainte de a cumpăra un dozator este numărul de persoane care vor folosi respectivul dispozitiv. În plus, conform cumpărătorilor, este important să ai în kit diverse accesorii suplimentare care se potrivesc cu stilul unității: pahare, suporturi metalice originale și altele care personalizează experiențele oferite consumatorilor.

Intră pe tcromania.com pentru detalii și comanzi de dozatoare performante chiar acum!

Împărtășește-ți dragostea