Liftingul mamar sau mastopexia

Share your love

Liftingul mamar sau mastopexia

Operația de lifting mamar (ridicare a sânilor sau mastopexie) este efectuată pentru a restabili forma frumoasă a sânului. Această procedură poate fi combinată cu mărirea sânilor cu implanturi sau efectuată ca o operație de sine stătătoare, dacă nu se dorește și o creștere a volumului bustului.Totuși pacientele care apelează la operația complexă a ridicării sânilor, vor și o creștere a volumului acestora, deoarece obțin astfel un rezultat estetic ideal. În prezent, cam două treimi din operațiile de augmentare se efectuează și cu o procedură de ridicare sâni

De ce sânii femeilor își pierd forma? Care sunt cauzele ptozei mamare? Printre principalele sunt:

 • fluctuații semnificative în greutate;
 • modificări hormonale, inclusiv cele cauzate de sarcină;
 • alăptarea.

Ce beneficiu principal oferă ridicarea sânilor?

O ridicare a sânilor fără implanturi va ajuta la restabilirea unei forme frumoase a bustului.

În plus va oferi pacientelor:

 • capacitatea de a purta rochii decoltate și bluze sexy fără sutien;
 • se pot alege chiar și acele haine care nu se potriveau cu silueta înainte;
 • aspectul estetic obținut le face pe femei ca să se simtă mai încrezătoare în ele și mai feminine, fără haine sau lenjerie;
 • redă tinerețea visată la sânilor și armonia siluetei.

Mai mult decât atât, operația de mastopexie oferă un rezultat mai durabil.

Ce presupune o ridicare a sânilor?

 • Durata operației: 1-3 ore;
 • Anestezie generală;
 • Intervenția propriu-zisă;
 • Spitalizare: 1 zi
 • Îndepărtarea suturilor după operație;
 • Revenire la controale post-operatorii: de 2-3 ori;
 • Reabilitarea pacientei: după 1-2 zile.

Are o intervenția chirurgicală delifting mamar preț fix la Clinica Zone Medical Estet ? 

Nu. Operația de ridicare a sânilor se efectuează strict individual, după o consultație prealabilă, moment în care se stabilește și tariful. Alegerea tehnicii depinde de dorințele și caracteristicile anatomiei pacientului, precum și de cât de pronunțată este ptoza glandelor mamare.

Dacă pielea sânului nu este prea laxa, poate fi suficient să se plaseze implanturi și să se elimine un mic exces de piele din jurul areolei pentru a obține un rezultat frumos (ridicare periareolară). În acest caz, se pot renunța la incizii mari si suturi. Deci, după operație nu vor exista urme vizibile ale operației efectuate.

Dacă deformarea formei sânului este mult mai vizibilă, trebuie îndepărtată o cantitate semnificativă de piele pentru a oferi sânului proporții armonioase. În acest caz, va fi necesară o incizie verticală sau o ridicare în formă de “T”, cu incizii în jurul areolei, vertical în jos și sub sân.

Operația de ridicare a sânilor constă în mai multe etape:

Pregătirea pentru operație. Este necesar să discutați toate detaliile viitoarei ridicări a sânilor cu un chirurg plastic, să  faceți examinările solicitate de acesta. Nu trebuie ca să mai fumați o vreme, înainte și după operație.

Operația se efectuează sub anestezie generală și durează adesea de la 1,5 la 2,5 ore (în funcție de complexitate timpul poate fi mai mic sau mai mare).

Veți petrece perioada postoperatorie (prima zi după operație) în clinică, unde medicii experimentați vor avea grijă de dumneavoastră. Veți putea să vă odihniți și să câștigați forță sub supravegherea atentă a asistentelor medicale experimentate și îngrijitoare, care vor avea grijă să vă scutească de durere și disconfort.

Ce se va întâmpla după operație?

După operația de ridicare a sânilor cu mărire în primele două până la trei zile, este posibil ca să existe un oarecare disconfort, care este bine ținut sub control de medicamentele pentru durere prescrise de chirurgul dumneavoastră (reabilitarea după o ridicare a sânilor fără implanturi este aproape complet nedureroasă).

Hainele de compresie trebuie purtate minim o lună după ridicarea sânilor. Acest lucru vă permite să eliminați stresul nedorit asupra suturilor postoperatorii și să se fixeze implanturile în poziția corectă. Trebuie să se doarmă doar pe spate și să se excludă activitatea fizică intensă în perioada de convalescență.

Planificați o ridicare a sânilor? Înscrieți-vă pentru o consultație la Clinica de Chirurgie Estetica  Zone Medical Estet din Bucuresti.

Dr. Eugen Turcu va sta la dispozitie cu toate informatiile referitoare la liftingul sanilor!

Împărtășește-ți dragostea