Motive pentru care foarte multe persoane au investit in Bitcoin

Share your love

Bitcoin este o moneda care a atras numerosi investitori, a creat grupuri pe retetele de socializare si a facut valuri. In prezent, aceste retetele de socializare pot, de asemenea, genera comportamente, potrivit profesorului de marketing Utpal Dholakia de la Universitatea Rice, care studiaza luarea deciziilor financiare ale consumatorilor. 

Cercetarile au aratat ca atunci cand oamenii vorbesc despre investitiile lor in mediile sociale online, ei tind sa devina mai interesati de riscuri in ceea ce priveste tipurile de investitii pe care le fac. Multi dintre ei se inscriu la cursuri, asa cum sunt cele oferite de Vestor, pentru a invata cum sa investeasca banii corect.

Volatilitatea poate fi incitanta

Multi investitori inteligenti, de la Kevin O’Leary la Jim Cramer, au comparat cumpararea de Bitcoin cu mersul la Vegas. CEO-ul si presedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, a fost un critic de multa vreme al Bitcoin, spunand ca criptomonedele practic nu au valoare si sunt un dispozitiv de jocuri de noroc. La fel ca in cazul jocurilor de noroc, unii oameni cu siguranta se bucura de acel sentiment specific, care ii face sa investeasca mai mult.

Verificarea regulata a pretului actiunilor este o activitate care ar putea deveni plictisitoare, spune Tom Meyvis, profesor de marketing la Leonard N. Stern School of Business de la Universitatea din New York. Cu activitati precum investitiile in Bitcoin, este interesant pentru ca se intampla in mod constant ceva. Bitcoinul poate fi verificat de 10 ori pe zi, iar pretul poate varia foarte mult.

De asemenea, multi tineri in special, care au crescut cu jocurile video si retelele de socializare, sunt conditionati sa-si doreasca satisfactii instantanee si cicluri rapide, spune Swartz. A fi atras de investitii cu risc ridicat si cu recompensa, cum ar fi Bitcoin, are sens perfect in cazul acestor persoane.

Oamenii sunt entuziasmati de perspectiva de a aduce in lume o tehnologie noua, care poate schimba viata. Avand in vedere ca cei care au Bitcoin prevad ca pretul criptomonedei ar putea  ajunge pana la 200.000 de dolari in urmatorul deceniu si ca afacerile financiare obisnuite, de la Paypal la Square, care accepta Bitcoin, este greu sa nu existe un entuziasm in acest sens.

Împărtășește-ți dragostea