Participarea la casting – in ce consta si cum trebuie sa te prezinti?

Share your love

Daca ti-ai dorit sa devii vedeta, sa apari in diverse reclame, filme sau seriale, atunci este sansa ta! Companiile de casting Bucuresti si din toate orasele importante ale Romaniei, sunt mereu in cautare de fete noi, persoane creative si entuziaste, care vor sa apara pe micile sau marile ecrane, in diverse brosuri sau pliante.

In ce consta un casting si cat dureaza?

Casting-ul reprezinta o proba, respectiv vizionarea persoanelor selectate pentru o reclama sau productie digitala. Dupa ce ai trimis o scurta descriere despre tine, insotita de cateva poze, esti sunata pentru a te prezenta la casting.

Aici te vei alatura altor persoane care au procedat la fel, si pe care regizorul sau fotograful doreste sa le intalneasca face to face si unde va trebui sa treci prin anumite criterii de selectie. Este foarte important sa ai o atitudine pozitiva, sa respecti indicatiile primite si sa fii dezinhibata, pentru a-ti creste sansele de reusita.

La un casting organizat pentru reclame, sedinte foto, filme sau emisiuni, se va completa o fisa (precontract) cu numele, prenumele, greutatea, experienta elevanta, precum si alte detalii care tin de respectivul proiect (numele productiei, perioada, bugetul etc.), se fac cateva poze (plan intreg, mediu si prim-planuri), apoi urmeaza proba in sine.  Aceasta variaza in functie de scenariul fiecarui proiect in parte, de aceea incearca sa nu fii timida si sa iti pui in valoare calitatile, sa faci ce ti se cere si sa fii mereu cu zambetul pe buze.

Durata unui casting variaza in functie de proiect, de la 15 la 30 de minute, insa poate varia cat de repede te adaptezi scenariului si cerintelor regizorului sau coordonatorului de casting.

Sfaturi inaintea unui casting

In primul rand, fa-ti o prezentare clara si fa-te inteleasa de cei din echipa. Prezinta-te cu prenume urmat de nume, experienta pe care o ai in domeniu si numele agentiei care te-a contactat.

In al doilea rand, adopta o atitudine sociabila si amabila. Fii energica, cu zambetul pe buze si demonstreaza ca esti pregatita sa raspunzi natural la orice intrebari iti sunt adresate de client. Daca esti inexpresiva sau usor aroganta, ar fi mai bine sa renunti. Oamenii vor sa lucreze cu persoane pozitive, care se fac placute si care isi pun in valoare calitatile, chiar daca au la dispozitie doar cateva minute.

Machiajul este la fel de important. Atunci cand esti solicitata de agentia de casting vei primi si informatii despre cum trebuie sa te prezinti. Daca nu este specificat, adopta un machiaj natural, mai ales ca la casting echipa vrea sa iti vada frumusetea naturala.

De asemenea, ar fi bine sa te coafezi simplu si sa ai parul curat. In ceea ce priveste hainele, imbraca-te astfel incat sa atragi prin naturalete. Poti opta pentru o pereche de colanti negri si un maieu alb sau poti fi mai indrazneaza cu o pereche de jeansi si un sacou, alaturi de pantofi stiletto.

Iar daca mergi la un casting pentru un job de model, nu uita ca vei fi masurata (bust, talie si solduri), asa ca nu exagera cu mancarea in ziua precedenta si respectiva si nu bea apa inainte de a te prezenta. In caz contrar, ai putea adauga cativa centimetri in plus, motiv pentru care ai putea fi respinsa pentru job.

Împărtășește-ți dragostea