Recuperarea după un implant mamar

Share your love

Mamoplastia de augmentare este una dintre cele mai frecvente proceduri chirurgicale efectuate în țara noastră, precum și în întreaga lume. Operația are ca scop creșterea volumului sânilor, cel mai frecvent prin introducerea unor proteze din silicon.

Este o intervenție chirurgicală care aduce rapid schimbări pozitive și de multe ori îmbunătățește stima de sine. Din fericire este o intervenție chirurgicală care aduce puține complicații și tocmai de aceea este atât de populară în rândul femeilor.

Intervențiile chirurgicale cu implanturi mici tind să se refacă mai repede decât cu implanturile mari. 

Respectarea recomandărilor medicului, calea unei perioade reduse de convalescență 

Există multe soluții pentru a atenua sau chiar a elimina durerea și disconfortul de după operația estetică de mărire a sânilor. Ceea ce poate fi mai incomod este faptul că pacienta nu va putea mișca brațele prea larg și trebuie să doarmă într-o poziție relativ incomodă.

Totuși, respectarea strictă a recomandărilor medicale este esențială pentru un rezultat de succes. Dacă apare o manifestare dureroasă, aceasta va dispărea cu ușurință odată cu analgezicele prescrise de medic.

Perioada de recuperare după implantul mamar este foarte importantă pentru succesul oricărei intervenții chirurgicale, în special a unei intervenții chirurgicale la sân.

Este necesar să se respecte unele reguli pe care organismul le cere și să se urmeze cu strictețe instrucțiunile chirurgului plastic.

Atenție la mișcările ample ale brațelor! 

În ceea ce privește mișcările ce se efectuează în prima lună, este important ca să se țină cotul cât mai aproape de piept, fără a face mari deschideri cu brațele. Mișcările trebuie să fie lente, delicate și doar în limitele recomandate de către medicul estetician. 

Nu uita de bustieră! 

Utilizarea sutienului chirurgical (bustierei) este necesară cel puțin o lună și se poate extinde până la 60 de zile sau chiar mai mult, în funcție de fiecare caz în parte.

Este important să se cumpere un sutien de la companii specializate în chirurgia plastică postoperatorie, deoarece nu conține rame metalice (care pot răni sânul) și sunt realizate cu țesături care provoacă puține alergii pacientelor.

Respectă perioada de odihnă recomandată de medic! 

Nu există un consens între medici cu privire la timpul de odihnă necesar după o intervenție estetică de mărire a sânilor. De exemplu, în Statele Unite unii chirurgi permit pacientei ca să plece acasă chiar în aceeași zi după ce efectuează operația respectivă.

În general, este suficientă o perioadă de odihnă la domiciliu de trei până la șapte zile, în funcție de fiecare caz în parte. Fiind pandemie, lucrurile sunt mai simple din acest punct de vedere acum.

Pacienta este necesar să doarmă pe spate cel puțin în primele 3 săptămâni, pentru a preveni ca greutatea sânilor să influențeze negativ procesul de vindecare.

Drenajul limfatic în perioada postoperatorie este întotdeauna indicat pentru a ajuta la eliminarea fluidelor și a toxinelor din organism. 

Nu face efort fizic mare în primele 30 de zile 

Nu în ultimul rând, este important să nu se poarte nicio greutate și să nu facă mișcare fizică solicitantă măcar timp de o lună după operație.

Există implanturi mamare cu diferite umpluturi. Acestea sunt împărțite în două mari grupe:

●  Implanturi cu gel de silicon

●  Implanturi saline 

Implanturile cu gel de silicon 

Sunt cele mai cunoscute tipuri de implanturi mamare și cele mai utilizate în mărirea sânilor datorită gradului lor ridicat de siguranță.

În zilele noastre se folosește o umplutură cu gel de silicon foarte calitativă, care în caz de rupere, acest gel nu migrează spre exterior datorită coeziunii sale ridicate.

Implanturile saline 

Datorită marii lor maleabilități, aceste implanturi au ca principal avantaj posibilitatea chirurgului plastic să administreze volumul lichidului în doza cea mai adecvată fiecărui caz în parte.

Acestea oferă un rezultat foarte simetric și în conformitate cu așteptările femeii supuse operației.

Indiferent de tipul de implant utilizat, recomandările de după intervenția chirurgicală de mărire a sânilor rămân aceleași.

Vrei să afli mai multe despre operația de mărire a sânilor? Intră pe site-ul drpanturu.ro!

Împărtășește-ți dragostea