Sucul de mere și proprietățile acestuia. De ce este recomandat să îl bei zilnic?

Share your love

Să bei multă apă este, fără îndoială, bun pentru sănătatea ta. Din păcate, poate deveni plictisitor după un timp. Dacă ești în căutarea unei băuturi cu o aromă puțin mai bogată și, în plus, plină de vitamine și nutrienți, sucul de mere va fi o soluție bună. 

Câte kcal conține sucul de mere?

O ceașcă [aproximativ 240 grame] de suc de mere crud din mere proaspete are aproximativ 125 de calorii (kcal):

·   Proteine​​0,7 g

·   Grăsimi 0,7 g

·   Carbohidrați 28,8 g

Proprietăți vindecătoare ale sucului de mere

·   Susține procesul digestiv

Dacă ești interesat să storci merele pentru beneficii digestive, asigură-te că folosești merele cu piele, căci aceasta are un conținut mare de fibre.

Fibrele dietetice sunt esențiale pentru menținerea unui intestin sănătos și ajută la îmbunătățirea peristaltismului [mișcările intestinului].

De ce este atât de important? Sucul îndepărtează o cantitate semnificativă de fibre din fructe și  ajunge la pulpă, adică reziduuri de suc. Prin urmare, dacă poți, nu arunca pulpa.

·   Îmbunătățește starea pielii

Sucul de mere crud conține cantități foarte mari de  vitamina C – 2,23 mg. Unul dintre beneficiile uimitoare ale consumului de vitamina C este producția de colagen. Colagenul este o proteină care îți menține pielea suplă și puternică. Vitamina C îmbunătățește și absorbția fierului. Nivelurile scăzute de fier fac pielea palidă și obosită.

·   Sprijină pierderea în greutate

Consumul de suc de mere poate fi excelent în timpul perioadei de slăbire, atunci când este utilizat cu moderare. Deși este bogat în zaharuri naturale și destul de caloric, poate fi foarte benefic dacă îl folosești ca înlocuitor al băuturilor răcoritoare nesănătoase.Dulceața sa naturală este capabilă să suprime pofta de dulciuri, iar conținutul de fibre te face să te simți plin. În plus, pectina conținută în coaja de mere încetinește golirea gastrică.

Deoarece alimentarea cu fructe este mai simplă, consumul ușor reprezintă, de asemenea, jumătate din necesarul zilnic de calorii datorită unui pahar mare de suc. 

·   Întărește sistemul imunitar

Abundența de antioxidanți și cantitățile mari de vitamina C din sucul de mere te va ajuta să îți stimulezi sistemul imunitar înainte de sezonul rece.

·   Crește energia

Spre deosebire de efectul rapid al cofeinei din cafea, consumul de suc de mere oferă o eliberare constantă de energie. 

Fructoza [zahărul din sucul de mere] este metabolizată pe o perioadă mai lungă de timp, menținând nivelul zahărului din sânge stabil. În timp ce cafeaua te poate trezi rapid, sucul de mere îți va oferi energie continuă și beneficii nutriționale suplimentare pe care caloriile goale din cafea nu le pot oferi.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când consumi suc de mere?

Iată câteva dintre problemele de top cu consumul de suc de mere.

·   Bogat în zahăr

Practic toate caloriile din sucul de mere provin din carbohidrați – în principal fructoză și glucoză. În plus, sucul din magazin conține cantități mici de fibre.

1 cană de suc oferă doar 0,5 g de fibre . Pentru comparație, un măr de dimensiuni medii cu piele are 4,5 g de fibre. Combinația de zahăr ridicat și fibre scăzute din suc poate duce la niveluri ridicate de zahăr din sânge.

·   Conținutul de pesticide

Contaminarea cu pesticide este o altă problemă – substanțele chimice utilizate pentru a proteja legumele și fructele de insecte. Nu uita să speli mereu mere înainte de a le face suc. 

Împărtășește-ți dragostea