Secrete pe care fiecare femeie ar trebui să le știe despre parfum

Share your love

Parfumul este detaliul care pune în eficiență personalitatea feminină. La fel de adevărată este și reciproca. Parfumul are o personalitate proprie care poate fi pusă în evidență de felul în care este purtat. Relația dintre femei și parfum este una specială. Acesta dă încredere, stimulează și motivează, sporește frumusețea și, deseori, înnobilează, accentuând trăsături de caracter, uneori, ignorate. Cu atât mai necesare vor fi secretele pe care orice femeie trebuie să le știe despre parfumurile pe care le folosește. 

Citește mereu eticheta

Aroma unui parfum vine din uleiurile esențiale conținute. Procentul de ulei dintr-un parfum este un indicator al persistenței. O concentrație mare de ulei înseamnă un parfum puternic, intens, care va rezista în timp. Unele parfumuri pot dura, atunci când intră în contact cu unele țesături, perioade mari de timp, evoluând lent și rămânând prezente chiar și după spălare. 

Parfumurile au cel mai mare conținut de ulei și sunt urmate de Eau de Parfums și apoi Eau de Toilette. Acesta este unul din detaliile importante pe care trebuie să le cunoști despre parfumuri dama, pentru că poate fi un plus sau un minus de care depind alegerile pe care le faci. 

În acord cu personalitatea

Un parfum te poate pune în evidență sau te poate estompa. În primul caz, este unul care se potrivește personalității tale, uneori și vârstei, dar și momentului din zi în care este folosit. Dacă acest acord nu există, parfumul poate deveni o cortină în spatele căreia te ascunzi sau, mai rău, te pune în dificultate. 

Notele de iasomie, vanilie și lemn de santal sunt, prin excelență, feminine și scot la lumină grația și-ți dau energie. Pe de altă parte, notele fructate – altele decât cele citrice – cum sunt cele de prune, caise, dar și cele de lemn, mosc sau trandafir scot în evidență trăsăturile profunde ale caracterului și senzualitatea femeii mature. Notele citrice aduc prospețime, întineresc și dau vitalitate. 

Ține cont de anotimp

Există parfumuri de iarnă și parfumuri de vară. Fără să fie greșită purtarea lor în contratimp, aceasta rămâne o decizie neinspirată. Într-un parfum de iarnă aromele de mijloc și cele finale sunt mult mai pregnante, mai „grele”, evoluează inclusiv atunci când temperatura este mai scăzută și sunt stabile în timp. Cele de vară sunt exact opusul. Au notele principale intense, persistente și evoluează mai bine atunci când temperatura este ridicată, fiind activate și puse în valoare de căldură. 

Parfumurile de iarnă sunt potrivite femeilor mature, iar cele de vară, tinerelor, deși regula nu este strictă. Primele pun în evidență farmecul provenit din experiență și cunoaștere, în timp ce următoarele sunt exuberante, spontane, pline de vitalitate. 

Ai nevoie de răbdare ca să descoperi un parfum

În funcție de structura și compoziția sa, un parfum poate evolua mai rapid sau mai lent înainte de a-și expune toate notele (primare, de mijloc și de bază). Aromele cele mai profunde și de durată pot avea nevoie de 30-45 de minute și uneori chiar mai mult înainte de a deveni dominante. Evident că există o armonie între planurile unui parfum, dar chiar și așa impresia finală poate fi diferită de ceea ce aștepți cu adevărat. Mai mult, este foarte important de știut că pH pielii, unele particularități metabolice, uneori chiar și alimentele pe care le-ai mâncat pot determina o evoluție particulară a aromelor de bază ale unui parfum.  

În concluzie, ai răbdare înainte de a alege un parfum nou ca să-l descoperi în toată amplitudinea aromelor lui, dar ia în calcul și faptul că același parfum nu va evolua niciodată la fel pe doi indivizi diferiți. 

Pentru a maximiza notele parfumului tău, folosește punctele de puls: încheietura mâinii, curba interioară a brațelor, lateralele gâtului, decolteul, spatele genunchilor, sânii, dar și părul. Aplică-l mereu pe pielea uscată, bine hidratată (crema de corp poate modifica aroma, până la alterare dacă nu este din aceeași gamă), dar nu-l pulveriza niciodată pe bijuterii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Împărtășește-ți dragostea