Cum sa ai grija de pantofii din piele intoarsa?

Share your love

Indiferent de natura schimbatoare a trendurilor, pielea intoarsa a fost si va ramane intotdeauna unul dintre cele mai populare materiale pentru incaltaminte. O pereche de pantofi realizata din acest material poate scoate orice tinuta din anonimat, insa pentru ca acest lucru sa se intample pielea intoarsa are nevoie de o intretinere destul de pretentioasa. 

Daca tocmai ti-ai achizitionat o pantofi din piele intoarsa de dama si iti doresti sa le pastrezi aspectul impecabil pentru cat mai mult timp, avem pentru tine sfaturile si recomandarile ideale de intretinere. Descopera in articolul urmator cum sa ai grija de pantofii din piele intoarsa! 

Curatarea pantofilor din piele intoarsa 

O prima etapa a intretinerii pantofilor din piele intoarsa este curatarea acestora dupa fiecare purtare. Pentru acest lucru vei avea nevoie de ustensile speciale pentru acest tip de material. Incepe prin a achizitiona o perie speciala pentru curatarea pielii intoarse. Aceasta te va ajuta sa indepartezi praful si mizeria acumulate pe incaltaminte. Foloseste peria speciala doar dupa ce murdaria este complet uscata si periaza intotdeauna pantofii in directia tesaturii, pentru a evita degradarea calitatii materialului. 

Curatarea pantofilor din piele intoarsa se poate face si cu o perie din nailon, special conceputa pentru acest material. Asemenea periei speciale, si aceasta poate fi achizitionata din magazinele de specialitate.  

Indepartarea petelor de pe pantofii din piele intoarsa 

O alta etapa importanta pentru intretinerea pantofilor din piele intoarsa este indepartarea petelor de la suprafata materialului. Exista in magazinele de specialitate numeroase solutii profesionale de curatare, motiv pentru care iti recomandam sa te increzi intotdeauna in specialisti si sa te pregatesti cu produse speciale de ingrijire. Desigur, exista si o serie de solutii homemade pentru indepartarea petelor de pe incaltamintea din piele intoarsa, dintre care mentionam: 

  • Solutie cu otet de masa – se va amesteca otetul cu apa in proportii egale, apoi in solutia obtinuta se va inmuia usor o carpa moale si se va indeparta usor murdaria de pe incaltaminte. 
  • Solutie cu bicarbonat de sodiu – amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu un pahar cu lapte, apoi umezeste o carpa in acest amestec, stoarce-o bine de lichid si preseaza asupra petelor de pe pantofii din piele intoarsa. 
  • Solutie cu pudra de talc – daca pantofii din piele intoarsa prezinta urme de ulei, presara petele cu pudra de talc si lasa sa actioneze pentru cateva ore. Apoi curata incaltamintea cu o perie moale. 

Protejarea pantofilor din piele intoarsa 

Asa cum stim cu totii, pielea intoarsa este un material destul de sensibil la apa si umezeala, motiv pentru care o etapa importanta pentru ingrijirea pantofilor din piele intoarsa este protejarea acestora. Poti face acest lucru destul de simplu, folosind un spray protector, pe care sa-l pulverizezi pe suprafata pantofilor si care sa protejeze materialul de apa sau alte elemente care l-ar putea deteriora. 

Spray-ul waterproof se va aplica in cantitate egala pe intreaga suprafata a pantofilor, evitand sa aplici prea mult produs intr-o zona anume. Utilizeaza-l conform instructiunilor de pe ambalaj si utilizeaza spray-ul minim o data pe an. 

Depozitarea pantofilor din piele intoarsa 

Ingrijirea pantofilor din piele intoarsa presupune si o atentie deosebita acordata depozitarii acestui tip de incaltaminte. Iti recomandam sa eviti expunerea directa a pielii intoarse la razele soarelui, deoarece culoarea materialului tinde sa fie usor afectata de lumina solara. De asemenea, este indicat sa depozitezi incaltamintea din piele intoarsa intr-un loc racoros si intunecat, ferit de umiditate. Daca exista pantofi din piele intoarsa pe care ii porti destul de rar, te sfatuim sa-i pastrezi in dulap, infasurati in hartie alba. 

Speram ca la finalul acestui articol sa stii exact cum sa ai grija de pantofii din piele intoarsa, pentru a te bucura de un aspect impecabil al acestora pentru cat mai mult timp. Nu lasa ingrijirea deosebita a acestora sa-ti priveze garderoba de cele mai frumoase modele de pantofi din piele intoarsa! 

Împărtășește-ți dragostea