Tipuri si avantaje ale incalzirii electrice

Share your love

Una dintre cele mai importante decizii cu care trebuie sa se confrunte proprietarii si, uneori, comunitatile de proprietari, este cel mai convenabil tip de incalzire pentru fiecare tip de casa sau cladire. In functie de combustibilul utilizat sau de modul de difuzare a caldurii in incaperi, exista mai multe tipuri de incalzire: centrale, pompe de caldura, radiatoare electrice, incalzire prin pardoseala. 

Desi exista multe optiuni, de data aceasta articolul se concentreaza pe tipurile si avantajele incalzirii electrice. La Aleroma pot fi gasite mai multe tipuri de centrale, care sa vina in ajutorul tuturor proprietarilor astfel incat acestia sa se poata bucura de confort in propria locuinta, dar si de costuri diminuate considerabil.

Tipuri de incalzire electrica

Desi se cunosc deja cateva dintre avantajele incalzirii electrice si exista foarte multe informatii in acest sens, trebuie sa se stie ca in aceasta categorie se afla diferite tipuri de surse de incalzire.

Acumulatori de caldura

Acumulatorii de caldura necesita o investitie initiala semnificativa. Aceste radiatoare functioneaza cu rezistoare electrice care incalzesc miezul acumulatorului si stocheaza caldura pe care o produc. Aceasta caldura va fi apoi eliberata sub forma de energie termica.

Principalul sau dezavantaj este ca radiatoarele pot fi incarcate doar in anumite momente, impiedicand clientul sa poata regla sau adapta cererea de energie.

Pentru aceste sisteme exista doua tipuri:

Radiatoare statice: in care energia termica este eliberata in mod natural;

Radiatoare dinamice: in care este inclus un ventilator pentru a transmite energie.

Centrale electrice 

Centralele electrice sunt cele mai bune variante si cele mai economice dintre toate cele care functioneaza pe curent. In plus, sunt mai ieftine din punct de vedere al costurilor de intretinere decat cele care functioneaza pe gaz. Nu au nevoie de aceleasi revizii ca cele pe gaz si pentru cei care nu stiu, exista informatie cu privire la cat costa revizia la centrala termica atunci cand aceasta functioneaza cu gaz. Desigur, comparand avantajele si dezavantajele fiecarui tip de centrala, fiecare proprietar poate determina care este de fapt cea mai buna optiune pentru el, astfel incat sa obtina rezultatele dorite intr-un timp cat mai scurt si cat mai eficient

Radiatoare cu ulei

Acest tip de articole pentru incalzire electrica functioneaza prin incalzirea unui ulei termic printr-o rezistenta electrica blindata.

Desi este unul dintre cele mai vechi sisteme, este foarte util in unele cazuri, in special pentru instalarea sa usoara. Deoarece sunt necesare numai prize pentru a le conecta la retea, aceste radiatoare nu necesita alte lucrari de montaj, insa sunt foarte scumpe si consuma extrem de mult curent, fiind considerate doar solutii temporare.

Incalzire prin pardoseala

Incalzirea electrica instalata sub pardoseala este unul dintre cele mai moderne sisteme de incalzire a unei locuinte. Aceasta metoda se bazeaza pe instalarea de tevi si cabluri care transporta apa calda sub podea. In acest fel, caldura este eliberata uniform pe intreaga suprafata.

Cu toate acestea, acest tip de incalzire electrica are dezavantajul de a necesita un cost initial mai mare si realizarea lucrarilor in interiorul casei.

Împărtășește-ți dragostea