Marturiile de nunta – Care sunt cele mai comune greseli pe care le fac mirii si cum sa le eviti

Share your love

Marturiile de nunta – Care sunt cele mai comune greseli pe care le fac mirii si cum sa le eviti

Marturiile de nunta sunt cateva din lucrurile pe care viitorii miri trebuie sa le ia in considerare. Pe vremuri, marturiile de nunta erau de nelipsit de la astfel de evenimente dar in timp, oamenii au inceput sa renunte incet la acest obicei. Totusi, daca vrei sa impresionezi nuntasii si sa plece acasa cu un mic ‘’suvenir’’, atunci citeste cateva sfaturi prin care sa eviti alegerile mai putin inspirate.

  • Marturiile costisitoare

Daca alegi marturii nunta scumpe fara a acorda atentie semnificatiei atunci poti compromite acest gest care in realitate transmite un mesaj frumos. Marturiile nu se aleg in functie de pret, nu se remarca drept o investitie financiara. Acest obicei trebuie sa exprime un mesaj, sa aiba o insemnatate pentru invitati. 

In concluzie, nu te simti tentat sa epatezi prin gesturi scumpe, ci gandeste-te la alte criterii (tipologia invitatilor, varsta, provenienta, obiceiurile locului in care se tine nunta, etc.) dupa care sa alegi cele mai potrivite marturii.

  • Marturiile nepersonalizate

Explicatia acestor obiecte oferite in dar este aceea de a le aminti nuntasilor de esenta evenimentului. Alege lucruri care sa poarte un mesaj, o tusa personala a mirilor si care sa le aminteasca celor prezenti de momentele speciale petrecute impreuna.

  • Marturii de nunta pentru doamne sau pentru domni

Marturiile de nunta ar trebui sa fie unisex, dedicate atat domnilor, cat si doamnelor si de care sa se poate bucura chiar si copiii. Ideal este sa optezi pentru obiecte pe care oricine le poate utiliza sau cu care oamenii isi pot decora frumos casa. De exemplu, marturiile comestibile. Un borcanel cu miere de albine sau dulceata, ambalate intr-o maniera inedita va incanta gusturile adultilor si copiilor si mai mult chiar, va impresiona prin aspectul personalizat. Lumanarile parfumate, uleiurile esentiale, sau saculetii cu flori uscate sau lavanda sunt cadouri menite sa bucure si cele mai mari asteptari. 

  • Marturii necorespunzatoare tematicii

Daca ai ales pentru nunta o tematica anume, atunci si marturiile de nunta trebuie sa fie in ton cu aceasta. Spre exemplu, daca preferi o nunta in stil rustic, atunci le-ai putea darui invitatilor ghivece-magnet cu flori uscate, sau capsule din ceara in forma de scoici, daca preferi tematica marina.

Marturiile de nunta nu trebuie sa fie o grija. Ca sa iti usurezi efortul, alege-le dupa ce ai notat elementele-cheie ale evenimentului – varsta invitatilor, ce le-ar placea sa primeasca, tematica nuntii, aranjamentele florale, culorile folosite. 

Astfel vei sti exact ce se potriveste decorului si ce ar prefera majoritatea invitatilor tai sa li se ofere. Mergi pe simplitate. Cauta obiecte cu un design special, dar cu utilitate practica sau pur decorativa. Nu uita sa atasezi un mic text personalizat, sau initialele mirilor, dar care sa aminteasca de nunta voastra.

Împărtășește-ți dragostea