Top 3 greșeli de make-up și cum să le eviți

Share your love

Fie că ești o împătimită a machiajelor stridente și îți place să te machiezi des, fie o faci doar la ocazii speciale și în restul timpului îți place să folosești doar câteva produse de make-up de bază, este important ca machiajul să fie realizat corect.

Descoperă în cele ce urmează care sunt cele mai întâlnite greșeli de make-up și cum le poți evita pentru a obține un machiaj impecabil și de lungă durată.

  1. Nu folosești o bază pentru machiaj

De cele mai multe ori, atunci când aplici fondul de ten direct pe piele, după câteva ore are tendința de a căpăta un aspect făinos care se strânge în special în zona ochilor și a gurii. Acest lucru este cauzat de sebumul secretat de glandele sebacee și de factorii externi care intră în contact cu fondul de ten. Pentru a evita această problemă și pentru a te bucura de o rezistență mai mare a machiajului, folosește o bază de machiaj pe care să o aplici pe ten înainte de orice alt produs de make-up.

Baza de machiaj poate fi aleasă în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Dacă ai tenul uscat, folosește o bază cremoasă și hidratantă, iar dacă ai tenul gras, aplică o bază de machiaj matifiantă.

  1. Folosești o nuanță nepotrivită de fond de ten

Alegerea nuanței potrivite a fondului de ten este foarte importantă pentru a oferi un aspect uniform machiajului tău și pentru a evita discrepanțele între față și gât. Pentru asta, cea mai bună metodă este de a alege fondul de ten în funcție de subtonul pielii. Acesta se împarte în 3 categorii:

  • Cald, care tinde spre galben, piersică;
  • Rece, care tinde spre violet sau albastru;
  • Neutru.

Pentru a identifica subtonul pielii tale, poți să te orientezi după culoarea venelor de la încheietură. Dacă acestea par mai violete sau albăstrui, atunci subtonul pielii tale este unul rece, iar dacă acestea sunt mai galbene, atunci subtonul pielii tale este mai cald.

Odată ce ai identificat subtonul pielii tale, atunci când alegi nuanța de fond de ten potrivită pentru tine, nu uita să îl încerci pe pielea curată, la lumina zilei, deoarece, în acest mod, îți vei putea contura o idee cât mai clară asupra a ceea ce ai nevoie.

  1. Depășești prea mult conturul buzelor

Aplică un strat subțire de corector în jurul buzelor, astfel încât să poți crea un contur mai precis atunci când le conturezi. Acest truc îți permite să depășești puțin linia naturală a buzelor, însă nu trebuie să exagerezi pentru că va arăta inestetic.

Pentru un contur cât mai precis, sprijină-ți mâna pe bărbie și evidențiază linia buzelor prin mișcări scurte, fără să apeși. Pentru a crea un efect de buze voluminoase, folosește un creion pentru contur care să fie în aceeași nuanță cu rujul pe care îl aplici.

Dacă vrei să accentuezi și mai mult efectul de buze voluminoase, fără a depăși linia naturală a acestora, poți să folosești 2 nuanțe de ruj complementare. Una dintre ele trebuie să fie cu un ton mai închisă decât cealaltă.

Indiferent de familia cromatică pe care o preferi, secretul este același: aplică nuanța mai deschisă în centrul buzelor, iar cea mai închisă spre colțurile exterioare ale buzelor.

Folosirea unei baze pentru machiaj, a nuanței potrivite a fondului de ten, dar și conturul corespunzător al buzelor sunt câteva dintre cele mai importante criterii cărora trebuie să le acorzi atenție deosebită atunci când te machiezi. În vreme ce baza pentru machiaj contribuie la o rezistență sporită a produselor pe piele, nuanța fondului de ten și conturul buzelor efectuat cu ajutorul unui creion pentru contur contribuie la un aspect estetic deosebit, indiferent de tipul de machiaj pe care îl preferi.

sursă foto: shutterstock.com

Împărtășește-ți dragostea