Feminitatea înțeleasă greșit – Iată care sunt cele mai subtile și ascunse mituri legate de feminitate în viața de zi cu zi!

Share your love

Feminitatea înțeleasă greșit – Iată care sunt cele mai subtile și ascunse mituri legate de feminitate în viața de zi cu zi!

În viața de zi cu zi a unei femei apar zeci de pretenții și așteptări. Poate nu este vorba de formularea lor verbală și evidentă, în mod neapărat, dar toate aceste lucruri e resimt. E ca o presiune socială pe care o simți constant și care a intrat, mai mult sau mai puțin, în subconștient. Încă sunt ulte femei în jur care afirmă aproape cu mândrie că nu vor ieși nici măcar să ducă gunoiul dacă nu se machiază, iar asta te poate pune pe gânduri.

         Toate femeile îi doresc să fie feminine, să se achite de această datorie socială, dar și emoțională. Este minunat să emani feminitate, dar trebuie să îți dai seama de unde vine aceasta și dacă nu cumva se confundă această valoare cu stereotipurile și pretențiile superficiale cerute de cei din jur în mod tacit.

Iată care sunt cele mai subtile și mai bine ascunse mituri legate de feminitate în viața de zi cu zi:

Vestimentația te face feminină

         Hainele pe care le porți zilnic sunt o manifestare a stării tale de spirit, dar și a valorilor tale. Nu este, însă, nevoie să porți doar tocuri și fuste pentru a fi feminină. S-a depășit de multă vreme epoca aceea. Poți să porți o pereche de bocanci de damă din piele naturala de pe epielenaturala.ro și ținuta cea mai confortabilă pe care o ai în dulap și să emani o cantitate enormă de energie feminină. Reține că cel mai mult contează să te simți confortabil și plăcut cu hainele pe care le porți. Feminitatea e cu totul altceva decât a fi sexy sau elegantă.

Comportamentul de domnișoară

         Majoritatea femeilor sunt învățate că trebuie să aibe un „comportament de domnișoară” încă de la vârste fragede. Dacă stai puțin să te gândești la acest aspect, ce înseamnă a avea un astfel de comportament? Să vorbești frumos și respectuos? Să te porți drăguț cu toată lumea? Să mulțumești pe toată lumea? În majoritatea cazurilor, educația în acest sens se învârte în jurul acestor stereotipuri toxice. Trebuie să fii cât mai delicată și mai plăcută celor din jur, deși asta îți poate aduce foarte multe frustrări și dezechilibre emoționale.

Zâmbetul te face mai frumoasă

         Poate că mitul zâmbetului este cel mai deranjant. Feministele vor surâde cu siguranță și au tot dreptul din lume. Cel mai deranjant lucru poate fi ideea că multe persoane sunt convinse de faptul că dacă vei adresa unei femei îndemnul de a zâmbi mai des, îl va lua ca pe un compliment. Păcat că nu este așa. Nu ești o păpușă de pus în vitrină cu zâmbetul până la urechi. Ești pur și simplu un om care trece prin zeci de emoții în fiecare zi și ai tot dreptul să le manifesta atunci când simți nevoia.

         În concluzie, feminitatea este foarte greșit înțeleasă, nu doar de către persoanele conservatoare sau de anumite categorii sociale tradiționaliste, ci chiar și de femei. Lucrul acesta nu este deloc surprinzător din moment ce foarte multe idei eronate sunt extrem de bine încetățenite în cultura și codul de valori al multor comunități. Cu toate astea o înțelegere greșită a feminității poate aduce consecințe negative, mai ales la nivel emoțional, când nu reușești să te regăsești în aceste idei.

Sursa foto: unsplash.com

Împărtășește-ți dragostea