12 cadouri simple și de impact potrivite pentru iubitorii de cărți

Share your love

Fiecare dintre noi are cel puțin un prieten, o cunoștință sau o persoană apropiată care are drept pasiune cititul. Probabil până acum nu te-ai gândit că ai putea să le oferi un cadou care să aibă legătură cu această plăcere a lor și să le creezi o surpriză pe cinste! Dacă urmează cumva ziua de naștere a unui prieten care îndrăgește cărțile sau dacă vrei să-l surprinzi cu o atenție care să demonstreze cât de mult ții la el, atunci poți lua în considerare următoarele idei.

12 idei de cadouri simple, dar cu un impact aparte pentru pasionații de cărți

 1. O carte personalizată

Pentru un cadou unic poți găsi diverse servicii de personalizare a cărților, astfel încât iubitorul de cărți poate fi transformat într-un personaj din carte, iar aceasta poate fi scrisă special pentru el sau ea.

 1. O hartă a lumii literare

Pentru cei mai curioși din fire poți opta pentru o hartă ilustrată cu locuri celebre din cărți, precum Hogwarts sau Middle Earth. Acest tip de cadou poate fi o alegere minunată pentru un pasionat de ficțiune!

 1. Benzi desenate

În cazul în care persoana este una mai visătoare și ar alege oricând desenele animate în locul filmelor, atunci benzile desenate sunt cea mai bună variantă. Fie că alegi o colecție sau doar o carte anume, pe site-ul books-express.ro poți găsi cu ușurință orice dorești, având în vedere gama pusă la dispoziție. 

 1. Un voucher cadou pentru achiziționarea cărților preferate

Prietenul tău își cumpără cărți în fiecare lună și niciodată nu se plânge că are prea multe? În acest caz, un astfel de voucher este ceea ce are nevoie. Astfel, își poate alege singur ceea ce îl atrage pentru viitoarea lectură!

 1. O agendă cu pagini goale

Pentru persoanele care preferă să își spună propria poveste, acest dar este perfect! Prin acest mod îi poți oferi posibilitatea de a scrie propriile întâmplări, gânduri sau idei, toate adunate într-o carte specială.

 1. Lumânări cu tematică

Un astfel de set poate conține lumânari imprimate cu diverse citate sau imagini inspirate de o carte sau un autor preferat și poate aduce un ambient plăcut și confortabil în timpul lecturii.

 1. Suporturi de cărți

Pentru un plus de atmosferă și autenticitate poți să-i oferi suporturi mai neobișnuite pe care pot fi așezate cărțile, cum ar fi diverse forme geometrice sau forme de animăluțe și plante.

 1. Lampă pentru citit

Acest cadou poate fi o lampă cu formă de carte, o lampă de birou cu formă de stilou sau o lampă de podea cu formă de arbore de cărți, în funcție de preferințele prietenului tău.

 1. Pahare cu citate literare

Un set în care fiecare pahar este decorat cu un citat celebru dintr-o carte sau un autor preferat sună foarte bine pentru un iubitor de cărți. În plus, acesta este un cadou simplu și de impact pe care îl poți oferi oricând.

 1.  Cărți cu puzzle

Cărțile cu puzzle-uri pot fi o modalitate amuzantă și inovativă de a îmbina pasiunea pentru lectură cu cea pentru puzzle-uri. Dacă persoana dragă ție este interesată de aceste două lucruri, nu ezita să o surprinzi în acest mod!

 1.  Cărți de buzunar

Acestea sunt perfecte pentru a putea fi luate oriunde, astfel încât persoanele pasionate pot citi în timpul călătoriilor sau în pauzele de la locul de muncă. 

 1.  Cărți electronice

Dacă iubitorul de cărți preferă să citească în format digital, un set de cărți electronice poate fi un cadou excelent. Îi poți procura fie o carte în acest format, pe care să o poată accesa oricând, fie un abonament la o bibliotecă online.

În concluzie, persoanele pasionate de magia cărților sunt ușor de surprins, atât timp cât cadoul este oferit din suflet. Acum că ai la dispoziție această listă cu idei, spor la căutat și ales cadouri!

Sursă foto: Pexels.com

Împărtășește-ți dragostea