5 motive pentru care o firma are nevoie de servicii de curatenie profesionale

Share your love

Pentru ca tot mai multe afaceri fac contracte cu firme care ofera servicii de curatenie, mai multi antreprenori au inceput sa isi puna intrebari cu privire la utilitatea acestor servicii. De ce nu pot angajatii sa faca singuri curat? De ce trebuie sa fie platite servicii separate de curatenie cand pana la urma angajatii sunt cei care folosesc biroul? Sunt mai multe raspunsuri care vin sa clarifice aceste nedumeriri.

Firmele de curatenie au toate resursele pentru a lasa mediul impecabil

Primul si cel mai important avantaj oferit de firmele de curatenie este faptul ca dispun de toate resursele pentru ca mediul de lucru sa ramana impecabil. Specialistii in curatenie au:

  • Instrumentele si uneltele necesare pentru a curata eficient biroul asa cum sunt aspiratoarele pentru geamuri, aspiratoarele profesionale pentru podele, instrumentele de sters telescopice pentru a ajunge la geamurile aflate foarte sus etc.;
  • Solutii speciale pentru curatat diverse suprafete – specialistii in curatenie nu folosesc solutii mass market si nici detergenti universali pentru ca au acces la detergenti speciali folositi in acest domeniu, care actioneaza ideal pe suprafetele pentru care au fost produsi;
  • Cunostintele necesare pentru a curata eficient – specialistii in curatenie birouri stiu cum sa dilueze corect detergentii si cum sa ii aplice astfel incat petele si urmele sa dispara fara ca suprafetele sa fie deteriorate.

Angajatii nu mai pierd timp cu curatenia

Un alt avantaj al angajarii unei echipe de curatenie este faptul ca angajatii nu mai trebuie sa piarda timp cu curatenia. In felul acesta este mult mai usor pentru ei sa isi vada de taskurile pe care le au si sa isi termine proiectele la timp, fara sa fie perturbati de curatenie.

Angajatii nu sunt pusi in pericol

Acest aspect este foarte important pentru ca de cele mai multe ori curatenia implica si curatarea geamurilor. Atunci cand aceste geamuri sunt inalte sau sunt la etajele superioare, riscul ca angajatii sa se accidenteze este foarte mare. O firma specializata in curatenie are toate resursele necesare pentru a se ocupa de zonele critice fara riscuri.

Nu mai sunt necesare fise speciale de protectia muncii

Luand exemplul unui birou de IT sau al unei case de avocatura, protectia muncii implica doar utilizarea prizelor corect si, daca este cazul, utilizarea corecta a lifturilor si a calculatoarelor. Daca tot angajatii sunt cei care fac curat, atunci fisa de protectia muncii ar trebui sa cuprinda normele de folosire a scarilor, a detergentilor, a instrumentelor de curatenie si lista poate continua, astfel incat atunci cand apar accidente firma sa fie acoperita.

Colaborarea cu o firma de curatenie aduce cu sine economii

Diferenta intre o firma de curatenie si personalul angajat pentru curatenie este ca nu va fi necesar ca firma sa plateasca salariu si asigurari pentru echipa de curatenie cu care are contract. De cele mai multe ori este nevoie de interventia echipei de curatenie de 2 ori pe luna pentru curatenie generala, cu conditia ca angajatii sa mentina curatenia in restul timpului, ceea ce inseamna ca se vor reduce dramatic costurile, comparativ cu un angajat care sa se ocupe zilnic de curatenie.

Împărtășește-ți dragostea