Power BI – solutii de business intelligence la indemana ta

Share your love

In secolul 21, datele sunt o parte esentiala a vietii, fie ele personale sau profesionale. Companiile se bazeaza pe date pentru cea mai simpla sarcina. Dar, in timp ce inca se genereaza date, pot exista o multime de informatii digitale care sunt inutile. Iata nevoia ca software-ul de business intelligence sa apara. 

Imagineaza-ti ca ai o platforma care poate face toate cunostintele importante si utile dintr-o gramada imensa de date pentru afacerea ta. Microsoft si-a dezvoltat software-ul de baza power bi , pentru a satisface aceasta nevoie a organizatiilor. Intelege elementele de baza ale software-ului si afla mai multe despre ce poate face pentru compania ta.

Ce este Power BI?

Power BI este un termen folosit pentru o gama de solutii cloud cu instrumente de business intelligence . Acestea includ aplicatii si servicii care faciliteaza gestionarea datelor si ajuta la analiza datelor dintr-o varietate de surse, cu o interfata simpla si usor de utilizat. Serviciile sale sunt foarte diverse, inclusiv Power BI Desktop pentru Windows, Power BI pentru SaaS online si aplicatii dezvoltate pentru platformele Windows, Android si Apple care ruleaza pe smartphone-uri si tablete.

Power BI este o extensie inteligenta si moderna a Microsoft Excel care ofera o actualizare de baza robusta. Functia principala a Power BI este de a lega date si de a le procesa pentru a genera grafice si diagrame simple. Se poate conecta la diferite tipuri de surse de date, indiferent daca este vorba de cloud sau de date software locale. Ajuta la vizualizarea si accesarea unor bucati mari de date in imagini simplificate pentru o mai buna intelegere.

Cum functioneaza Power BI?

Fiind un software de business intelligenge, Power BI nu numai ca iti arata inregistrarile anterioare si starea actuala, ci creeaza si o tendinta probabila pentru viitor. Functioneaza numai pe baza analizei si intelegerii datelor. In primul rand, se conecteaza la diferite seturi de date dupa cum este necesar si creeaza o vedere clara pentru o intelegere clara.

Power BI ruleaza rapoarte si prezentari generale ale suprafetei, pe baza datelor disponibile si creeaza imagini partajate ale informatiilor colectate. Datorita abilitatilor sale de invatare automata, poate cauta modele in baza de date si poate face predictii in cunostinta de cauza despre diferite scenarii. Aceasta estimare poate ajuta companiile sa se pregateasca pentru cerintele viitoare si alte valori predictibile.

Utilizare si aplicare

Power BI este utilizat in principal de companii si este urmatorul nivel al Microsoft Excel cu un curator business intelligence . Are mai multe aplicatii, cum ar fi:

  • Compilare, control si viziune a datelor din intreaga companie
  • Obtinerea unei imagini incredibile asupra performantei si operatiunilor
  • Luarea unor decizii mai informate si mizarea pe date in timp real
  • Generarea unor tablouri de bord personalizate pentru date relevante
  • Crearea unor rapoarte de date si modele pentru a le partaja cu intreaga organizatie
  • Power BI este cel mai des folosit de departamente precum IT, resurse umane, vanzari, finante si marketing 
  • Verificarea progresului si performantei echipelor
Împărtășește-ți dragostea